Τσίπρας στη ΔΕΘ: Οι νέοι δε θέλουν χαρτζιλίκι και gigabytes

0
40

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στο μέτωπο της πανδημίας επιρρίπτοντας ευθύνες για τους κυβερνητικούς χειρισμούς και την πορεία του εμβολιασμού.
Στο θέμα των πρόωρων εκλογών αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τον πρωθυπουργό εάν «έχει το θάρρος και την τόλμη να τις προκηρύξει».

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε πυρά προς τον ο κ. Μητσοτάκη, σημειώνοντας πως από το βήμα της ΔΕΘ απέδειξε – όπως είπε – ότι «παραμένει Μητσοτάκης».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στο μέτωπο της πανδημίας επιρρίπτοντας ευθύνες για τους κυβερνητικούς χειρισμούς και την πορεία του εμβολιασμού.

Αναφερόμενος στον αριθμό των κρουσμάτων, υποστήριξε ότι δείχνουν παταγώδη αποτυχία.

«Κάποιος πρέπει να αναλάβει αυτή την ευθύνη. Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια σε κρούσματα και δεύτερη σε θανάτους (στατιστικά). Αυτή η δυσμενής πραγματικότητα έχει αιτίες. Κάποιοι δεν πέτυχαν το στόχο τους. Δεν γίνεται τη θετική εξέλιξη να την πιστώνεται ο Μωυσής και την αποτυχία οι πολίτες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Με ποιο κόμμα θα συνεργαστεί
Με αφορμή και τη χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Βελλίδειο όπου αναφέρθηκε στις μετεκλογικές συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που στις εκλογές αναδειχθεί πρώτο κόμμα, τοποθετήθηκε για την επόμενη μέρα και το όραμά του για μία προοδευτική κυβέρνηση.

«Το κρίσιμο ζήτημα είναι η χώρα να αποκτήσει προοδευτική κυβέρνηση που θα δώσει όραμα με μια ριζικά διαφορετική πολιτική προς όφελος της κοινωνίας που θα απαντήσει στο μεγάλο ζήτημα της χώρας που είναι η διεύρυνση των ανισοτήτων» είπε για να προσθέσει.

Για το ποια άλλα πρόσωπα θα μπορούσαν να στελεχώσουν μία πιθανή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι θέλουμε και προσωπικότητες που έχουν αναδειχθεί μέσα την κοινωνία και απέδειξαν την επάρκειά τους.

«Νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση ή κοινωνική συνοχή;»
«Το κρίσιμο δίλημμα αυτή την ώρα είναι αν η χώρα θα συνεχίσει στην νεοφιλελεύθερη αντικοινωνική κατεύθυνση που την οδηγεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη ή αν η χώρα θα προχωρήσει με πολιτικές που θα διαφυλάξουν την κοινωνική συνοχή. Θα έχουμε μια κυβέρνηση προοδευτική προς αυτή την κατεύθυνση στις εκλογές με την απλή αναλογική ή θα υπάρξουν περιπέτειες;».

Δεσμευόμαστε, συμπλήρωσε, ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί προϋπόθεση για μια εξέλιξη που θα φέρει προοδευτική κυβέρνηση για να υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα.

Κοστολογημένες οι προτάσεις μας
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις προτάσεις που κατέθεσε χθες, από το βήμα της ΔΕΘ τονίζοντας ότι είναι κοστολογημένες μία προς μία.

«Δεν ξεπερνούν τα 2 δις το χρόνο. 1,8. Τα μέτρα χθες , όπως η διαγραφή του ιδιωτικού χρέους είναι άπαξ».

Σκληρή κριτική για Πλεύρη και Μπογδάνο
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε και για την πρόσφατη επιλογή του Θάνου Πλεύρη για τη θέση του υπουργού Υγείας.

«Πρόκειται για έναν άνθρωπο που είχε ταχθεί αναφανδόν με το αντιεμβολιαστικό κίνημα με τον Η1ΝΙ. Λίγους μήνες πριν είχε πει ότι δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν. Και αυτός ο άνθρωπος, έγινε υπουργός Υγείας στην πιο κρίσιμη περίοδο της πανδημίας» είπε ο κ. Τσίπρας συμπληρώνοντας πως είναι ξεκάθαρο ότι «έχει γραμμάτια να ξεπληρώσει».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και προσωπικά στον πρωθυπουργό με φόντο τις αθλιότητες του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος. «Δεν βρήκε μία λέξη να αποδοκιμάσει την αθλιότητα Μπογδάνου να δημοσιοποιήσει ονόματα νηπίων, στοχοποιώντας τα».

Πηγή: madata.gr