Τσουχτερό πρόστιμο και 15θήμερο λουκέτο σε μπαρ στο Παγκράτι

0
108

Χαλάρωση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό σε σημαντικό αριθμό εργαζομένων σε καταστήματα εστίασης διαπίστωσαν τις τελευταίες ημέρες οι έλεγχοι της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, με αποτέλεσμα την επιβολή τσουχτερών προστίμων, μεταξύ των οποίων και 15θήμερο λουκέτο σε μπαρ στο Παγκράτι.

Σε ελέγχους που διενήργησαν κλιμάκια της ΕΑΔ και της ΕΛ.ΑΣ, σε 32 σημεία ενδιαφέροντος σε Αθήνα (Παγκράτι, Πετράλωνα), Καλλιθέα και Χαϊδάρι, το τριήμερο από την Παρασκευή 19 έως και την Κυριακή 21 Ιουλίου, καταγράφηκαν παραβάσεις στα 14 εξ αυτών (ποσοστό 43,75%). Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 15.550 ευρώ κυρίως για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας και για υπέρβαση της αναλογίας ατόμων ανά επιφάνεια στα ελεγχθέντα καταστήματα

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της περιοχής του Παγκρατίου, όπου από τα έξι καταστήματα που ελέχθησαν επιβλήθηκαν πρόστιμα στα πέντε. Σε ένα από αυτά, επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών για υπέρβαση άνω του 75% της αναλογία ατόμων/τμ αδειοδοτούμενης επιφάνειας και 450 (3Χ150) ευρώ για μη χρήση μάσκας από τους υπαλλήλους του, συνολικό ύψος προστίμου 10.450 ευρώ.

Στην περιοχή των Πετραλώνων και της Καλλιθέας, επιβλήθηκαν πρόστιμα και στα πέντε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που ελέγχθηκαν. Μόνο σε ένα εστιατόριο στα Πετράλωνα επιβλήθηκαν 13 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας.

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Πηγή: madata.gr