Τζο Μπάιντεν: Στο πλευρό του ο Μάικλ Μπλούμπεργκ- Ρίχνει 100 εκατ. δολ. στη Φλόριντα

0
31

Αφού δαπάνησε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για να προωθήσει τη δική του υποψηφιότητα για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, προτού αποχωρήσει από την κούρσα, τώρα, ο δισεκατομμυριούχος Μάικλ Μπλούμπεργκ σχεδιάζει να επενδύσει τουλάχιστον 100 εκατ. δολ. στη Φλόριντα, για να βοηθήσει τον Τζο Μπάιντεν σε αυτήν την κρίσιμη, αμφίρροπη Πολιτεία, σύμφωνα με τη Washington Post.

Συνεργάτες του Μπλούμπεργκ είπαν ότι ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης έλαβε αυτήν την απόφαση την περασμένη εβδομάδα, μετά τα δημοσιεύματα ότι ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να δαπανήσει 100 εκατομμύρια δολάρια από την προσωπική του περιουσία στην προεκλογική εκστρατεία του σε αυτήν την Πολιτεία.

Το προεκλογικό επιτελείου του Τραμπ και η Εθνική Ρεπουμπλικανική Επιτροπή ανακοίνωσαν την περασμένη Τετάρτη ότι τον Αύγουστο συγκέντρωσαν από δωρεές 210 εκατομμύρια, ποσό κατά πολύ μικρότερο από τα 364,5 εκατ. δολάρια που συγκέντρωσε ο Μπάιντεν τον ίδιο μήνα. Η ψηφοφορία στη Φλόριντα ξεκινά στις 24 Σεπτεμβρίου και γι’ αυτό είναι «επείγουσα ανάγκη» να ρίξουν οι Δημοκρατικοί χρήματα σε αυτήν την Πολιτεία πολύ γρήγορα, είπε στην εφημερίδα ο σύμβουλος του Μπλούμπεργκ, Κέβιν Σίκεϊ.

«Ο Μάικ πιστεύει ότι επενδύοντας στη Φλόριντα, οι πόροι της εκστρατείας (του Μπάιντεν) και των Δημοκρατικών θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν σε άλλες Πολιτείες, ιδίως στην Πενσιλβάνια», εξήγησε.

Πηγή: madata.gr