Τζόνσον: Ανήθικη η επίθεση στο νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη

0
58

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε σήμερα ανήθικη τη βομβιστική επίθεση σε νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, που άφησε 17 τραυματίες από το προσωπικό του νοσοκομείου, σύμφωνα με περιφερειακό αξιωματούχο.

Υπάρχουν λίγα πράγματα πιο ανήθικα από το να στοχεύεις ευάλωτους και ανυπεράσπιστους, είπε ο Μπόρις Τζόνσον, κοινοποιώντας μέσω Twitter ένα άρθρο σχετικά με τη ρωσική επίθεση εναντίον του συγκεκριμένου νοσοκομείου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο μελετά πώς να υποστηρίξει περισσότερο την Ουκρανία για να αμυνθεί από αεροπορικές επιδρομές και θα απαιτήσουμε από τον Πούτιν να λογοδοτήσει για τα τρομερά εγκλήματά του», πρόσθεσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας δήλωσε σήμερα ότι σκόπευε να συνεχίσει την παράδοση αντιαρματικών πυραύλων στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, ως μέρος της αμυντικής υποστήριξης της χώρας.

Περίπου 3.615 NLAW (φορητοί αντιαρματικοί πύραυλοι) έχουν παραδοθεί «μέχρι σήμερα» και το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραδώσει «περισσότερους», είπε, προσθέτοντας ότι σχεδιάστηκε επίσης μια «μικρή αποστολή» αντιαρματικών πυραύλων Javelin.

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Πηγή: madata.gr