Τζόνσον: Το κλείσιμο των σχολείων δεν βρίσκεται αυτήν την στιγμή την ατζέντα

0
64

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον «θα συζητήσει» προτάσεις για μέτρα τήρησης αποστάσεων μεταξύ των ανθρώπων για την προστασία των ηλικιωμένων από τον κορονοϊό κατά την διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης σήμερα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του.

Ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε επίσης από τον υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ να ηγηθεί συνεδρίασης της επιτροπής διαχείρισης της κρίσης για την λήψη οικονομικών και επιχειρηματικών μέτρων, δήλωσε ο εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι οι φορολογικές αρχές είναι έτοιμες να συνδράμουν όλες τις επιχειρήσεις, ανάμεσά τους και τις αεροπορικές εταιρείες, που πλήττονται από τις επιπτώσεις της επιδημίας.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι η συμβουλή των επιστημόνων είναι ότι το κλείσιμο των σχολείων «δεν είναι ένα μέτρο που πρέπει να λάβουμε αυτήν την στιγμή».

Μπροστά στην κατακραυγή που έχει προκαλέσει ο τρόπος διαχείρισης της επιδημίας από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, ο εκπρόσωπός του δήλωσε σήμερα ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η «ανοσία της αγέλης». «Στόχος μας είναι η προστασία της ζωής», είπε. «Εχουμε πραγματοποιήσει περισσότερα τεστ από τις περισσότερες χώρες στον κόσμο», πρόσθεσε.

Πηγή: madata.gr