Βαρβιτσιώτης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκφραστεί με ενιαία φωνή κατά της Τουρκίας

0
59

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκφραστεί με αποφασιστικότητα και με μία ενιαία και σκληρή φωνή απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Πρέπει να σταλεί ένα σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα: ή αποκλιμάκωση ή σοβαρές κυρώσεις, τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης  μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή Ώρα Ελλάδος.

Ερωτηθείς για τις χθεσινές, νέες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι εμείς έχουμε στείλει ένα σαφές μήνυμα ότι είμαστε υπέρ του διαλόγου, αλλά όχι ενός διαλόγου υπό την απειλή όπλων και τουρκικών πλοίων να πηγαινοέρχονται στην ΝΑ Μεσόγειο. «Με απίστευτα προκλητικές και εμπρηστικές δηλώσεις από την τουρκική ηγεσία δεν καλλιεργείται πνεύμα διαλόγου. Το αντίθετο, καλλιεργείται ένα πνεύμα σύγκρουσης το οποίο ουσιαστικά μας οδηγεί σε αποκλίνουσες τροχιές» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφερόμενος στην επικείμενη Σύνοδο των MED7 την ερχόμενη Πέμπτη, ο Αναπληρωτής Υπουργός επισήμανε ότι αυτό που θέλουμε πραγματικά είναι να επικρατήσει ένα κοινό πνεύμα, ώστε να πάμε στη Σύνοδο Κορυφής με ένα κοινό μέτωπο του Νότου.

Πηγή: madata.gr