Βασίλισσα Ελισάβετ: Πότε και με ποια αφορμή θα συναντηθεί με τον Μπάιντεν

0
119

Στη Μεγάλη Βρετανία θα ταξιδέψει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τον επόμενο μήνα και οι πληροφορίες τον θέλουν να συναντιέται και με τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Η επίσκεψη θα αποτελέσει μέρος του ταξιδιού του Μπάιντεν στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας των 7, ενώ θα τον συνοδεύει η Πρώτη Κυρία δρ Τζιλ Μπάιντεν.

Σύμφωνα με το CNN, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και ο Λευκός Οίκος ολοκληρώνουν τις λεπτομέρειες από την επίσκεψη και θα εκδώσουν σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως ο Αμερικανός Πρόεδρος θα συμμετάσχει στη Σύνοδο της G7, στις 11-13 Ιουνίου στην Κορνουάλη και στη συνέχεια στη Σύνοδο των ηγετών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στις 14 Ιουνίου. Επίσης, έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί και με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στις 16 Ιουνίου στην Ελβετία.

Ο Τζο Μπάιντεν θα είναι ο 13ος Αμερικανός Πρόεδρος που θα συναντήσει την Ελισάβετ κατά τη διάρκεια της βασιλείας της.

Ο πρώτος Πρόεδρος με τον οποίο συναντήθηκε η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, ήταν ο Χάρι Τρούμαν, το 1951 (33ος πρόεδρος των ΗΠΑ) αν και ήταν πριγκίπισσα εκείνη την εποχή και ανέβηκε στο θρόνο τον επόμενο χρόνο. Με τον μόνο Πρόεδρο που δεν συναντήθηκε ήταν ο 36ος Πρόεδρος Λίντον Τζόνσον, ο οποίος δεν επισκέφθηκε τη Βρετανία κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Η τελευταία συνάντηση της Βασίλισσας με Πρόεδρο των ΗΠΑ ήταν με τον Ντόναλντ Τραμπ και την Πρώην Κυρία Μελάνια Τραμπ τον Ιούλιο του 2018.

Πηγή: madata.gr