Βασίλισσα Ελισάβετ: Πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνιση μετά το θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου

0
53

Την πρώτη της επίσημη δημόσια εμφάνιση μετά τον θάνατο του συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου, έκανε σήμερα η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία παραβρέθηκε στο «άνοιγμα» του βρετανικού Κοινοβουλίου.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν εκείνος που επί δεκαετίες τη συνόδευε στη συγκεκριμένη εμφάνισή της, όπως σημειώνει το BBC.

Ήταν η πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνιση της βασίλισσας Ελισάβετ στον ρόλο της ως επικεφαλής του κράτους και η πρώτη της υποχρέωση έξω από το κάστρο του Ουίνδσορ μετά τον θάνατο του συζύγου της στις 9 Απριλίου σε ηλικία 99 ετών.

Πάντως η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία είναι 95 ετών, συνέχισε να ασκεί τα επίσημα καθήκοντά της, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις μέσω του διαδικτύου, μετά την ολοκλήρωση της περιόδου του πένθους, διάρκειας δύο εβδομάδων.

 Ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης ήταν στο πλευρό της στη σημερινή εκδήλωση, στη διάρκεια της οποίας η βασίλισσα εκφώνησε τον λόγο της. Στη λιτή λόγω της πανδημίας τελετή, η βασίλισσα ανέγνωσε τα νομοσχέδια που η κυβέρνηση ελπίζει να ψηφιστούν την επόμενη χρονιά και που αφορούν εύρος ζητημάτων, από τη δημιουργία θέσεων εργασίας έως την υγειονομική φροντίδα και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας μετά το Brexit.

 
Ο πρίγκιπας Κάρολος έχει βρεθεί στο πλευρό της μητέρας του σε άλλες τρεις περιπτώσεις – τον Δεκέμβριο του 2019, τον Οκτώβριο του 2019 και τον Ιούνιο του 2017 – αφότου ο πατέρας του πρίγκιπας Φίλιππος αρρώστησε και στη συνέχεια αποσύρθηκε από τα δημόσια καθήκοντά του.

Οι αλλαγές
   
Η εκδήλωση είναι συνήθως γνωστή για τη λαμπρότητά της, κάτι που αποφεύχθηκε φέτος. Η βασίλισσα με «καθημερινό» ρούχο και καπέλο, μετέβη στο Κοινοβούλιο από το παλάτι του Μπάκιγχαμ με αυτοκίνητο και όχι με άμαξα.

Τα μέλη της Βουλής των Λόρδων έπρεπε να φορούν μάσκα και όλοι έπρεπε να έχουν κάνει τεστ για κορονοϊό πριν την εκδήλωση.

Μόλις 108 παραβρέθηκαν σε σύγκριση με τους 600 που είναι το συνηθισμένο από άλλες χρονιές.

Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν φορούσε το στέμμα της, το οποίο μεταφέρθηκε σε ένα μαξιλαράκι και τοποθετήθηκε σε ένα τραπεζάκι κοντά της, όπως και το 2019. Η τελευταία φορά που φόρεσε το στέμμα, το οποίο αποτελείται από 3.000 πολύτιμους λίθους, ήταν στο «άνοιγμα» του Κοινοβουλίου το 2016.

newsbeast

Πηγή: madata.gr