Βάστα Τούρκο να γεμίσω, η τακτική της ευρωπαϊκής ναυτικής δύναμης στην επιχείρηση IRINI

0
117

Βάστα Τούρκο να γεμίσω, είναι η τακτική της ευρωπαϊκής ναυτικής δύναμης που έχει αναλάβει την επιχείρηση IRINI! Η οποία ναυτική δύναμη, όπως φάνηκε χθες είχε μόλις ένα πολεμικό πλοίο για να ελέγχει την τήρηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη: την ελληνική φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ!

Ο διοικητής της δύναμης βρισκόταν στη Ρώμη. Άλλα πολεμικά πλοία που θα μπορούσαν να σπεύσουν στην περιοχή όπου τρεις τουρκικές φρεγάτες συνόδευαν φορτηγό πλοίο που πιθανότατα μετέφερε όπλα δεν υπήρχαν! Όπως λένε οι πληροφορίες ο κυβερνήτης της φρεγάτας ΣΠΕΤΣΑΙ, ενημερώθηκε ότι γαλλικά πλοία θα βρίσκονται στην περιοχή σε 72 ώρες!!! Γι΄ αυτό λέμε “βάστα Τούρκο να γεμίσω”. Γι΄ αυτό και οι Τούρκοι έκαναν τη δουλειά τους ανενόχλητοι. Και δεν είναι η πρώτη φορά, όπως φαίνεται και στο γράφημα. Μόνο το συγκεκριμένο φορτηγό πλοίο έχει κάνει πολλά ταξίδια στη Λιβύη. Και υπάρχουν και πολλά άλλα πλοία που οι Τούρκοι χρησιμοποιούν.

Και φυσικά δεν σπάνε οι Τούρκοι το εμπάργκο, μόνο από τη θάλασσα. Οι πτήσεις τουρκικών μεταγωγικών αεροσκαφών είναι συνεχείς και όλα μεταφέρουν δυνάμεις και οπλισμό.

Το καθεστώς Ερντογάν έχει εξασφαλίσει την ανοχή για να μην πούμε υποστήριξη Αμερικανών και Ευρωπαίων. Κανένας δεν φαίνεται διατεθειμένος να βάλει στη θέση της την Τουρκία, η οποία έχει όπως φαίνεται αναλάβει να κάνει τη βρώμικη δουλειά και να πάρει κι αυτή λάφυρα.

Ίσως θα πρέπει να ανησυχούμε σοβαρά πλέον ότι ανάμεσα σ΄αυτά η Τουρκία υπολογίζει να είναι και κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Πηγή militaire.gr

Πηγή: madata.gr