Βατόπουλος: Πρέπει να ελαττωθεί η κυκλοφορία του κόσμου

0
37

Για το πόσο ανησυχητική είναι η κατάσταση για το σύστημα υγείας και για την πρόταση να γίνει ακόμη πιο αυστηρό το lockdown μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο καθηγητής Μικροβιολογίας του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Η κατάσταση όπως όλοι οι συνάδελφοι μου λένε και τα νούμερα επιβεβαιώνουν είναι πολύ ανησυχητική, είπε ο κ. Βατόπουλος. Οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι ανεβαίνουν, αυτό το περιμέναμε, όμως εξακολουθούν και ανεβαίνουν τα κρούσματα, είπε ακόμη ο καθηγητής Μικροβιολογίας. Έχω μπροστά μου τα διαγράμματα, στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη έχει αρχίσει να φαίνεται μία επιπέδωση που στην Ελλάδα δεν την έχουμε δει, επισήμανε και συμπλήρωσε για το τι ακριβώς εννοούσε με το lockdown τύπου Κίνας.

«Πρότεινα να ξεκινήσει άμεσα μία συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο πλέον, κατά πόσο η ελληνική κοινωνία μπορεί να δεχθεί παραπάνω μέτρα», υπογράμμισε ο κ. Βατόπουλος και ανέλυσε: «Όπως όλοι θυμόμαστε στην Κίνα είχε απαγορευτεί κάθε κυκλοφορία στους δρόμους. Ούτε για τρόφιμα δεν μπορούσες να πας. Κάτι τέτοιο, βέβαια, δεν είναι δυνατό να εφαρμοστεί στην Ελλάδα, διότι έχουμε και διαφορετική κουλτούρα και είμαστε διαφορετική κοινωνία, όμως πρέπει να συζητήσουμε τι μπορεί να γίνει ώστε να το πάρει ο κόσμος στα «ζεστά», να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει πρόβλημα και να γίνει ότι είναι δυνατό για να ελαττωθεί η κυκλοφορία του κόσμου».

Πηγή: madata.gr