Βατόπουλος: Θα δούμε βαριά περιστατικά και στους νέους. Τα νεότερα με την 17χρονη

0
64

Ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος αναφέρθηκε στην αύξηση των κρουσμάτων και στις ηλικιακές ομάδες των ασθενών που προσβάλλονται από τον κορονοϊό.

“Δυστυχώς ίσως δεν έχει γίνει κατανοητό. Οι νέοι δεν είναι άτρωτοι, απλώς σε μεγαλύτερη συχνότητα περνάνε το νόσημα ελαφρά”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βατόποθλος μιλώντας στην ΕΡΤ.

“Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν βαριά περιστατικά, δεν σημαίνει ότι δυστυχώς δεν υπάρχουν και θάνατοι σε παγκόσμιο επίπεδο. Οπότε αυξανομένου του αριθμού των κρουσμάτων θα δούμε βαριά περιστατικά και στους νέους”, πρόσθεσε ο καθηγητής μικροβιολογίας.

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση για την 17χρονη που έχει διασωληνωθεί από χθες στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, λόγω κορωνοϊού.

Η ανήλικη συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπειας η 17χρονη κοπέλα. Όπως έχει γίνει γνωστό, η εικόνα της παρουσιασε επιδείνωση και οι γιατροί έκριναν απαραίτητο να νοσηλευθεί σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα, ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα από το νοσοκομείο.

Πηγή: madata.gr