Βέροια, υπόθεση Άλεξ: Νέες μαρτυρίες υποδεικνύουν το σημείο που είναι θαμμένος

0
24

Νέο κύκλο ερευνών στην υπόθεση του 11χρονου Αλεξ Μεσχισβίλι, που αγνοείται από τις 3 Φεβρουαρίου του 2006, όταν τα ίχνη του χάθηκαν από το κέντρο της Βέροιας, ανοίγουν κάποιες μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες το άψυχο κορμί του άτυχου αγοριού πιθανότατα βρίσκεται θαμμένο σε συγκεκριμένο σημείο της εβραϊκής συνοικίας, γνωστής και ως Μπαρμπούτα!

Όπως τόνισε ο δικηγόρος της τραγικής μητέρας Νατέλας Ιντσουαΐντσε, μιλώντας στην εκπομπή «Φως στο τούνελ», από τα νέα στοιχεία που έχουν προσκομιστεί, οι Αρχές έχουν πειστεί ότι συντρέχει σοβαρός λόγος να γίνει ενδελεχής έρευνα στην εν λόγω τοποθεσία, όπου τα μέλη της «άγουρης» συμμορίας τραμπούκων, που «πάγωσαν» την κοινή γνώμη, μετέφεραν τη σορό του μικρού παιδιού.

«Οι Αρχές φέρεται ότι έχουν εντοπίσει έναν συγκεκριμένο χώρο, όπου θα γίνει η έρευνα. Είμαι αισιόδοξος ότι και αυτή η υπόθεση με τη δική σας συμβολή θα φτάσει στην εξιχνίασή της» ανέφερε ο Μανώλης Αναστασάκης. Κομβικής σημασίας για τις Αρχές θεωρείται μία νέα μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία άτομα που είχαν εμφανιστεί ως εργάτες του δήμου, φορώντας τα χαρακτηριστικά κίτρινα γιλέκα, είχαν σκάψει εκείνες τις ημέρες στην περιοχή και εξαφάνισαν τον Αλεξ. Παρόμοια μαρτυρία είχε δοθεί και πριν από χρόνια στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη από άτομο που είχε πει πως είδε να ρίχνουν τσιμέντο στον ίδιο χώρο. Με τη βοήθεια των σύγχρονων επιστημονικών μεθόδων του καθηγητή του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γρηγόρη Τσόκα πλέον θα «σαρωθεί» ολόκληρη η περιοχή, όπου πιθανότατα κάποιοι ενήλικες από το περιβάλλον των ανήλικων τραμπούκων, με διασυνδέσεις στη νύχτα, έκρυψαν τη σορό του 11χρονου.

«Συνήθως ανιχνεύονται τα λαξεύματα, δηλαδή το σκάψιμο για να γίνει ο τάφος. Πρέπει να είναι συγκεκριμένες οι γεωφυσικές συνθήκες στο υπέδαφος για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτή την ανίχνευση. Τα 16 χρόνια που έχουν περάσει σε αυτή την υπόθεση δεν είναι πρόβλημα, τα περισσότερα, όμως, είναι. Τα οστά δεν ανιχνεύονται με τίποτα. Εάν θα πάμε, θα πάμε να κάνουμε έμμεσο εντοπισμό, μέσω του λαξεύματος» ανέφερε ο κ. Τσόκας, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξιχνίαση της δολοφονίας του Δημήτρη Γραικού, εντοπίζοντας, με τη βοήθεια τεσσάρων συνεργατών του, το πτώμα του 59χρονου και το αυτοκίνητό του θαμμένα σε κτηνοτροφική μονάδα, στον οικισμό Ανατολικό, του Δήμου Δέλτα. Η μητέρα του Αλεξ, η οποία δεν έχει σταματήσει τα τελευταία σχεδόν 17 χρόνια να τον αναζητεί με κάθε ικμάδα ψυχικής δύναμης, δήλωσε με αφορμή την τελευταία εξέλιξη:

«Μου κάνει εντύπωση η επιμονή σας έπειτα από όλα αυτά τα χρόνια που το συνεχίζετε. Μερικές φορές πραγματικά περνάνε δεκαετίες ώσπου να μάθει κάποιος την αλήθεια. Θέλουμε να λύσουμε αυτόν τον άσχημο γρίφο για να μείνουν λιγότερες αναπάντητες ερωτήσεις και στον κόσμο. Εγώ δεν μπορώ να το αφήσω. Εδώ μιλάμε για τη μοίρα ενός αγοριού που, δυστυχώς, δεν εξελίχτηκε καλά» τόνισε η μητέρα του παιδιού, που κέρδισε με το ήθος και την ευπρέπειά της την αποδοχή του συνόλου της κοινωνίας. Παράλληλα, ανέφερε:

«Χρειάστηκαν πολλά χρόνια και μεγάλη προσπάθεια για να βγει κάτι. Εγώ είμαι έτοιμη να αντιμετωπίσω ό,τι μου επιφυλάσσει η μοίρα παρακάτω, γιατί πρέπει να μάθουμε τι συνέβη. Αν φτάσουμε σε κάποιο αποτέλεσμα, θα είναι λύτρωση για όλους μας. Εμείς αυτό που περιμένουμε τώρα είναι να γίνουν επιπλέον έρευνες».

Ήταν 3 Φεβρουαρίου του 2006 όταν ο Αλεξ δέχθηκε τα θανάσιμα χτυπήματα της παρέας των «σκληρών» στη Βέροια, που αποτελείτο από δύο αδέλφια Ελληνόπουλα, έναν Αλβανό, έναν Βορειοηπειρώτη και έναν Ρουμάνο, ηλικίας -τότε- από 11 έως 13 ετών.

Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες και έπειτα από πολλές καταθέσεις και τη συνδρομή ειδικών τα παιδιά ομολόγησαν -με πρώτο τον Βορειοηπειρώτη- ότι είχαν μεταφέρει τον άτυχο 11χρονο σε ένα εγκαταλειμμένο ακίνητο επί της οδού Ελλης και επέστρεψαν στα σπίτια τους. Στη συνέχεια οι εκδοχές διέφεραν, καθώς ανέλαβαν δράση οι ενήλικες, στενοί συγγενείς των Ελλήνων. Ετσι, κατά μία περιγραφή, η παρέα μετέφερε τη μεθεπόμενη ημέρα το άψυχο σώμα του Αλεξ στο ποτάμι της Μπαρμπούτας και, κατά μία άλλη, το εξαφάνισαν από το εγκαταλειμμένο σπίτι οι συγγενείς των Ελλήνων.

espressonews.gr

Πηγή: madata.gr