Βίντεο καταγράφουν καρέ – καρέ τη δολοφονία του Ρεϊσάρντ Μπρουκς από αστυνομικούς

0
108

Καρέ – καρέ καταγράφει τα γεγονότα που οδήγησαν στη δολοφονία του μαύρου αμερικανού Ρεϊσάρντ Μπρουκς από λευκούς αστυνομικούς, στην Ατλάντα των ΗΠΑ, βίντεο που αναρτήθηκαν στο youtube.

Τα βίντεο προέρχονται από κάμερες που φέρουν οι αστυνομικοί, είναι υψηλής ευκρίνειας ενώ καταγράφεται ακριβώς η ώρα που λαμβάνουν χώρα τα γεγονότα.

Όπως προκύπτει από τις εικόνες που καταγράφηκαν, ο Μπρουκς παραδέχεται στον αστυνομικό που τον ρωτά, και αργότερα τον εκτελεί, ότι είναι πιωμένος. Ζητάει την άδεια να αφήσει το αυτοκίνητό του στο σημείο όπου βρίσκεται σταθμευμένο, έξω από κατάστημα Wendy’s, και να πάει σπίτι με τα πόδια. Για την κατανάλωση αλκοόλ εξηγεί ότι οφείλεται στα γενέθλια της κόρης του.

Ο αστυνομικός επιμένει να του κάνει αλκοτέστ, κάτι στο οποίο εν τέλει συναινεί ο Μπρουκς. Μετά το αλκοτέστ, το οποίο απλώς επιβεβαιώνει αυτό που ήδη ο Μπρουκς έχει παραδεχτεί, ότι δηλαδή έχει καταναλώσει αλκοόλ, ο αστυνομικός προσπαθεί να του περάσει χειροπέδες. Ο νεαρός αντιστέκεται και πάνω στην πάλη ένας εκ των δύο αστυνομικών πέφτει στο έδαφος.

Από αυτό το σημείο τα γεγονότα δεν φαίνονται καθώς η κάμερα καταγράφει από το έδαφος, ωστόσο ακούγονται οι φωνές και, λίγο αργότερα, οι πυροβολισμοί. Ο Μπρουκς κατάφερε να αποσπάσει το τέιζερ ενός εκ των αστυνομικών και να βάλει κατά του στην προσπάθειά του να διαφύγει. Το τέιζερ προκαλεί πόνο και μούδιασμα, είναι ωστόσο μη θανατηφόρο όπλο.

Ως απάντηση, ο έτερος αστυνομικός τον πυροβολεί από πίσω, ενώ ο Μπρουκς τρέχει να διαφύγει.

Ο δράστης αποτάχθηκε από την τοπική αστυνομία, ενώ ο δεύτερος αστυνομικός τέθηκε σε αργία.

Η δολοφονία του Μπρουκς πυροδοτεί νέο κύμα διαδηλώσεων και συγκρούσεων στις ΗΠΑ, καθώς λαμβάνει χώρα εν μέσω των συνεχιζόμενων διαμαρτυριών ενάντια στον ρατσισμό και την αστυνομική αυθαιρεσία, που πυροδότησε η δολοφονία του Τζορζ Φλόιντ από αστυνομικούς στην Μινεάπολη της Μινεσότα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Πηγή: madata.gr