Βίντεο – ντοκουμέντο: Νέο ανατριχιαστικό βίντεο μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη

0
8

Ένα νέο βίντεο βλέπει το φως της δημοσιότητας από τις πρώτες στιγμές της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη.

Το βίντεο, που μεταδόθηκε από τον ΣΚΑΪ,έχει τραβηχτεί από έναν φοιτητή που επέβαινε στο τρένο που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου.

 Σε αυτό φαίνονται τα βαγόνια του τρένου που έχουν εκτροχιαστεί και διαλυθεί. Φλόγες παντού, φωνές και ουρλιαχτά και η άμορφη μάζα από λαμαρίνες συνθέτουν το φρικιαστικό «παζλ» των εικόνων τις πρώτες στιγμές μετά την πολύνεκρη σύγκρουση.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα του πρώτου βαγονιού, το οποίο είναι εντελώς κατεστραμμένο και έχει παραδοθεί στις φλόγες.

Η ένδειξη που κίνησε υποψίες
Την ίδια ώρα όλο και περισσότερες πληροφορίες μεταφέρονται για το τι έγινε το βράδυ της τραγωδίας.

Για την υπόθεση προφυλακίστηκε ο σταθμάρχης Λάρισας, ο οποίος είχε βάρδια την ώρα της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη και είναι αυτός που δεν άλλαξε το κλειδί στη σιδηροδρομική γραμμή προκειμένου να μην πέσει το Intercity πάνω στην εμπορική αμαξοστοιχία.

Όπως μετέδωσε το MEGA, υπήρχε ένα στοιχείο πριν τη μοιραία σύγκρουση που έδειχνε πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Και αυτό είναι η κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας πάνω στη γραμμή.

Συγκεκριμένα, υπάρχει ένα τμήμα στη Θεσσαλονίκη, το Ρ6, το οποίο καταγράφει το πόσο ηλεκτρικό ρεύμα καταναλώνει η κάθε γραμμή. Έτσι σε κάποια φάση οι αρχές είδαν πολύ μεγάλη κατανάλωση ρεύματος, κατανάλωση που δε δικαιολογείται εάν στη γραμμή κινείται μόνο μια αμαξοστοιχία.

Επικοινώνησαν με τη σταθμάρχη των Νέων Πόρων για να δουν τι συμβαίνει. Εκείνη τους είπε πως γνωρίζει ότι υπάρχει μόνο η εμπορική αμαξοστοιχία η οποία κινείται στη γραμμή. Και πως να γνωρίζει κάτι άλλο αφού το σύστημα είναι «τυφλό» χωρίς σύγχρονο εξοπλισμό που να δείχνει ανά πάσα ώρα και στιγμή που είναι το κάθε τρένο και τι γίνεται με τις γραμμές.

Στη συνέχεια επικοινώνησαν με τη Λάρισα και από εκεί και πέρα δεν υπάρχει ενημέρωση. Όλα αυτά συνέβησαν στο κρίσιμο 10 λεπτό πριν τη σύγκρουση.

Πηγή: madata.gr