Βιολογία, Πανελλαδικές 2020: Δείτε εδώ τις απαντήσεις

0
55

Μετά από μια ιδιαίτερη χρονιά, από πολλές απόψεις, οι υποψήφιοι κλήθηκαν σήμερα να αντιμετωπίσουν το μάθημα της Βιολογίας… Φέτος, για πρώτη φορά οι μαθητές αντιμετώπισαν από κοινού τη Βιολογία Προσανατολισμού και τη Βιολογία Γενικής Παιδείας..

Τα θέματα, αν και παρουσίαζαν κλιμακωτή δυσκολία και αρκετή έκταση, κινούνται στα όρια του αναμενόμενου και η αρχική εκτίμηση είναι πως οι καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι μπορούν να ανταποκριθούν ικανοποιητικά..

Οι ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής του πρώτου θέματος απαιτούσαν γνώση από την πλευρά των μαθητών και κατανόηση του υλικού και των δύο βιβλίων, χωρίς όμως να παρουσιάζουν κάποια ιδιαίτερη δυσκολία.

Στο δεύτερο θέμα οι ερωτήσεις θεωρίας, προερχόμενες από την ύλη και των δύο βιβλίων, κρίνονται αναμενόμενες και με απαντήσεις σχετικά μικρής έκτασης…

Στο τρίτο θέμα ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει.. Η ερώτηση διαγράμματος αντιγόνου και η άσκηση 2ου κεφαλαίου από το βιβλίο της Γενικής δεν αποτελούν έκπληξη. Τα ερωτήματα Γ3 και Γ4, από την ύλη του Προσανατολισμού, απαιτούν κάποια προσοχή παραπάνω…Καλή και σε βάθος κατανόηση της εκφώνησης, γνώση και κριτική ικανότητα από την πλευρά των υποψηφίων θεωρούνται απαραίτητα για την ολοκληρωμένη απάντηση αυτών των υποερωτημάτων…

Τέλος, το τέταρτο θέμα αποτελεί ίσως την μόνη «πρόκληση» των σημερινών θεμάτων…Τα υποερωτήματα του συγκεκριμένου θέματος απαιτούσαν σε βάθος γνώση, απόλυτη κατανόηση και συνδυαστική σκέψη από την πλευρά των υποψηφίων. Ήταν το θέμα που απαιτούσε τον περισσότερο χρόνο και αυτό που ανεβάζει τον πήχη της δυσκολίας των φετινών θεμάτων λίγο παραπάνω από τα αντίστοιχα των περσινών εξετάσεων…

Δείτε τις απαντήσεις ΕΔΩ

hΔείτε τις απαντήσεις και ΕΔΩ

Δείτε εδώ τις απαντήσεις των θεμάτων στη Βιολογία

Δείτε εδώ τις απαντήσεις των θεμάτων στην Κοινωνιολογία

Πανελλαδικών εξετάσεων συνέχεια και οι μαθητές διαγωνίστηκαν και στο μάθημα της Κοινωνιολογίας.

Τα θέματα της Κοινωνιολογίας Προσανατολισμού τα οποία είχαν να αντιμετωπίσουν οι υποψήφιοι κρίνονται απλά, κατανοητά και απόλυτα σαφή. Στις απαιτήσεις τους μπορούσε να ανταποκριθεί ο μέσος υποψήφιος με σχετική άνεση.

Οι ερωτήσεις κλειστού τύπου (Σωστό-Λάθος, Πολλαπλής Επιλογής) δεν κρύβουν κάποια «παγίδα».

Το θέμα Β εμπεριέχει σαφή ζητήματα από το το 1ο και το 2ο Κεφάλαιο.

Το θέμα Γ εστιάζει στο τελευταίο κομμάτι της ύλης που σχετίζεται με την πολιτική συμπεριφορά και την πολιτική αλλοτρίωση με πολύ διακριτά ζητούμενα.

Τα θέματα της Κοινωνιολογίας, εδώ

Πηγή: madata.gr