Βορίδης για Ικαρία: Ό,τι μέτρα και να πάρεις είναι αναπόφευκτες εκδηλώσεις αγάπης

0
36

Την επίσκεψη πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία και το τραπέζι που έγινε σε σπίτι βουλευτή της Ν.Δ. σχολίασε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, αναφέροντας πως όταν εμφανίζεται ακόμη και κάποιος υπουργός σε έναν χώρο προξενείται μεγάλο ενδιαφέρον είναι αδύνατον να τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία έχει προκαλέσει πολιτικές αντιπαραθέσεις καθώς κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον Εύδηλο βρέθηκε στο σπίτι του βουλευτή Χριστόδουλου Στεφανάδη και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπήρξαν φωτογραφίες για το τραπέζι που πραγματοποιήθηκε παρουσία αρκετού κόσμου. 

 «Όταν εμφανίζεται πολιτικός, μάλιστα του διαμετρήματος και της εμβελείας του συγκεκριμένου πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος -τι να κάνουμε τώρα, και τον σέβεται και τον αγαπά ο ελληνικός λαός, θα υπάρχουνε αναπόφευκτα ό, τι μέτρα και να πάρεις κάποιες εκδηλώσεις αγάπης και σεβασμού προς το πρόσωπό του. Με όλα τα μέτρα», δήλωσε ο κ. Βορίδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Εσωτερικών, χαρακτήρισε υψηλού συμβολισμού τη επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ικαρία, καθώς στέλνει το μήνυμα ότι σε καμιά γωνιά της Ελλάδας, κανείς δεν θα μείνει απροστάτευτος.

Στο ερώτημα εάν κάποιος πολίτης μπορεί να βρεθεί με αποστάσεις στη βεράντα του σπιτιού του με 30 άτομα χωρίς να του επιβάλλουν πρόστιμο, ο κ. Βορίδης απάντησε ότι είναι λάθος να εκλαμβάνεται ως αναψυχή η διακοπή του πρωθυπουργού από το πρόγραμμά του για ένα γεύμα. «Πάμε στην ουσία πέρα από την εικόνα; Η ουσία είναι ότι αποπειράται κάτι απίστευτα προκλητικό και εσφαλμένο, η εργασία του πρωθυπουργού, η ανάγκη να βρίσκεται κοντά στον κόσμο να εποπτεύει την λειτουργία του εμβολιασμού (…) εξομοιώνεται με το επιχείρημα να μαζέψω 30 φίλους μου να φάμε», είπε. 

Τέλος, έστρεψε τα βέλη του κατά της αντιπολίτευσης. Αυτοί που ασκούν κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη «γιατί έκανε διακοπή στο πρόγραμμά του για να πάει στο σπίτι ενός βουλευτή για να φάει ένα πιάτο» είναι εκείνοι που έχουν ανεχθεί τις διαδηλώσεις των 2.000 ατόμων και έλεγαν στη Βουλή ότι είναι «δικαίωμά τους», υποστήριξε. 

 Iκαρία: Έντονες αποδοκιμασίες κατά Μητσοτάκη

Με συνθήματα “υποδέχθηκαν” τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάτοικοι και εργαζόμενοι της Ικαρίας οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίου Κηρύκου απ΄ όπου όπου πέρασε ο πρωθυπουργός και διαμαρτυρήθηκαν έντονα με γιουχαϊσματα.

Kατά την επίσκεψη του στο νοσοκομείο του νησιού σωματεία κι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες στο χώρο και τις ελλείψεις σε υποδομές.

Δείτε αποσπάσματα από την “υποδοχή” του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία

Πηγή: madata.gr