Βορίδης: Μόνιμη βία της Αριστεράς, μεμονωμένη της Αστυνομίας

0
63

«Όλες οι μετρήσεις μας κατατάσσουν στις πιο επιτυχημένες χώρες για τη διαχείριση της πανδημίας», ισχυρίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας από τη χώρα μας.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Αλκιβιάδη Βατόπουλου, για μορατόριουμ αλλά και να μην περνάνε νομοσχέδια που προκαλούν αντιδράσεις, ο Υπουργός Εσωτερικών είπε πως είναι «δύσκολα και δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ επιστήμης και πολιτικού επιχειρήματος. Μάλιστα έσπευσε να κατηγορήσει την Αριστερά ότι υποκινεί τις διαδηλώσεις και συνέκρινε την απαγόρευση του δικαιώματος στο συναθροίζεστε με αυτό του δικαιώματος στην εργασία, το οποίο έχει επίσης στερηθεί σε πολλούς ανθρώπους.

«Μόνιμη βία της Αριστεράς»
Σχετικά με την αστυνομική βία, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν «μεμονωμένα φαινόμενα αστυνομικών που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους», ισχυρίστηκε όμως ότι «δεν μπορούμε να τα βάζουμε στο ίδιο ‘τσουβάλι’ με τη μόνιμη βία της αριστεράς» και να γίνεται συζήτηση για αυτά, αντί «για τις 300 επιθέσεις αναρχικών σε αστυνομικών».

Μάλιστα κάνοντας ένα βήμα παραπέρα, έκανε λόγο για «οργανωμένο κύμα πολιτικής βίας, με εκατοντάδες επιθέσεις» και πρόσθεσε πως  «αντί να συζητήσουμε αυτό, ακούω προτάσεις για να μην κάνουμε νομοθετήσεις για να μη στεναχωρηθούν ορισμένοι».

Πηγή: madata.gr