Βουλή: Ακυρώνεται η αυριανή Ώρα του Πρωθυπουργού – Τσίπρας: Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης προτιμά το μονόλογο

0
62

Ακυρώνεται η «Ώρα του Πρωθυπουργού» αύριο στην Βουλή καθώς σύμφωνα με πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, «μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού και του lockdown που ισχύει από το Σάββατο τα ξημερώματα παρέλκει η συζήτηση της ερώτησης που έχει καταθέσει ο κύριος Τσίπρας για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».

Σημειώνεται ότι την επίκαιρη ερώτηση με την οποία καλούσε την κυβέρνηση να απαντήσει για την κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς είχε καταθέσει ο αρχηγός της αξιωματική αντιπολίτευσης Αλέξης Τσιπρας.

Παρέμβαση Ραγκούση

Για απόπειρα καταστολής της κοινοβουλευτικής λειτουργίας κατήγγειλε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ιω. Ραγκούσης, μετά την ματαίωση της συζήτησης της αυριανής επίκαιρης ερώτησης του Αλ. Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ εν μέσω πανδημίας. Σε παρέμβασή του στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων του ν. 3869/2010, είπε ότι μετά το «ιδιότυπο» διάγγελμα με τον «Σωτήρη» όπως αποκάλεσε ο κ. Μητσοτάκης «πολλές φορές» τον κ. Τσιόδρα, έγινε «ακύρωση » της επίκαιρης ερώτησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. «Πρόκειται για δειλία του κ. Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα στο ναό της Δημοκρατίας » είπε ο κ. Ραγκούσης και συνέχισε: Ο κ. Μητσοτάκης, αντί να αναλάβει στη Βουλή τις ευθύνες του για τη δραματική εξέλιξη στο μέτωπο της πανδημίας, δεν βάζει σε καταστολή μόνο τη λειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας, αλλά,«βάζει σε καταστολή τη λειτουργία και του Κοινοβουλίου» είπε ο κ. Ραγκούσης. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο δικαιολογίας μιας εντελώς αστήρικτης και εντελώς προβληματικής απόφασης του κ. Μητσοτάκη που«το βάζει στα πόδια» είπε ο κ. Ραγκούσης.

Τσίπρας: “Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης προτιμά το μονόλογο” – Παραχωρεί συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή

Την ακύρωση της αυριανής συζήτησης στη Βουλή σε συνέχεια της επίκαιρης ερώτησης για τα ΜΜΜ καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ανακοινώνοντας ότι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου προκειμένου «να ακουστούν τα επιχειρήματα».

«Μετά το νέο lockdown και την ομολογία της αποτυχίας του, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να βάλει φίμωτρο και στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Ακυρώνει την αυριανή συζήτηση στη Βουλή επίκαιρης ερώτησής μου που αφορά στις βαρύτατες κυβερνητικές ευθύνες για την αναζωπύρωση της πανδημίας στη χώρα μας», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο ίδιος σχολιάζει πως «προφανώς ο κ. Μητσοτάκης προτιμά το μονόλογο και τη μονοφωνία των επιχορηγούμενων από τη λίστα Πέτσα ΜΜΕ και δεν θέλει να βρεθεί στη δύσκολη θέση να υπάρχει αντίλογος και επιχειρήματα για τις παλινωδίες που οδήγησαν στο νέο lockdown».

«Η δημοκρατία όμως δεν θα μπει σε καραντίνα. Όσο κι αν αυτό ενοχλεί τον κ. Μητσοτάκη. Τα επιχειρήματα θα ακουστούν και θα νικήσουν την προπαγάνδα», τονίζει και καταλήγει: «Γι’ αυτόν το λόγο αύριο, Παρασκευή, θα παραχωρήσω συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».

Πηγή: madata.gr