Βουλή: Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση για την τραγωδία στα Τέμπη

0
8

Η πολιτική αντιπαράθεση ανέβηκε στα ύψη σήμερα στη Βουλή με φόντο την τραγωδία στα Τέμπη και το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα επικράτησε στην Ολομέλεια της Βούλης, μετά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για διακοπή της συνεδρίασης για μία ώρα, προκειμένου οι βουλευτές να βρεθούν στο μεγάλο συλλαλητήριο ως τιμή στην μνήμη των νεκρών της εθνικής τραγωδίας.

«Καταθέτω την πρόταση η Βουλή να διακόψει τουλάχιστον για μία ώρα τις διαδικασίες της ως ένδειξη συμμετοχής στο πένθος», είπε ο κ. Σκουρλέτης.

«Θεωρούμε υποχρέωση μας να είμαστε στο πλάι της κοινωνίας»

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε σύμφωνο το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο το Προεδρείο διαφώνησε εμμέσως πλην σαφώς με τη διακοπή, με την αξιωματική αντιπολίτευση να δηλώνει ότι θα αποχωρήσει για μία ώρα από την ολομέλεια.

«Αν δεν διακόψουμε για μία ώρα, σας δηλώνω ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα αποχωρήσει για μία ώρα και θα επανέλθει μετά από μία ώρα. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να είμαστε στο πλάι της κοινωνίας», είπε ο κ. Σκουρλέτος.

«Η Βουλή έχει τιμήσει τους νεκρούς και την τραγωδία με το τριήμερο κλείσιμό της. Έχει κάνει το μείζον το να αποχωρήσετε είναι δικό σας θέμα», είπε ο κ. Αθανασίου, αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου.

Σε αυτό το σημείο, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από την Ολομέλεια.

«Εν πάση περιπτώσει αφού το αποφασίζετε τώρα ο καθένας βγάζει τη συμπεράσματά του», απάντησε ο κ. Αθανασίου.

«Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί. Όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή. Και όπως κάθε έγκλημα έτσι και αυτό έχει και αιτίες έχει και ενόχους», δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κόντρες & στη μέση ο… Καραμανλής

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί την ίδια ώρα, η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη με την οποία υπέθεσε ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν απαντούσε στη Βουλή για τα θέματα ασφαλείας στους σιδηροδρόμους για να μην σταματήσει ο κόσμος να χρησιμοποιεί τρένα.

«Είσαι υπουργός Μεταφορών. Μπορείς να πας στη Βουλή και να πεις ότι υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας στα τρένα; Είναι πιθανόν ο υπουργός να σκέφτηκε, ότι αν εγώ ως υπουργός Μεταφορών βγω και πω ότι υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας στα τρένα, αύριο τα τρένα δε θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη σειρά του, δήλωσε τα εξής:

«Εν μέσω πένθους για την εθνική τραγωδία, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δε θα χαρακτηρίσει τη σοκαριστική και κυνική παραδοχή του κ. Γεωργιάδη. Την αφήνουμε στην κρίση των πολιτών, της Δικαιοσύνης και του κ. Μητσοτάκη που θα έπρεπε ήδη να τον έχει αποπέμψει».

«Αλήθεια ο ”ανεύθυνος άρχων” Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταλογίσει κάποια ευθύνη στον κ. Γεωργιάδη για τη δήλωση του αυτή;», δήλωσε το ΠΑΣΟΚ.

«Εγώ το 2008 που κατηγορήθηκα για σκάνδαλο δεν κατέβηκα υποψήφιος»
Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η σύγκρουση για την παραμονή Καραμανλή στα γαλάζια ψηφοδέλτια, με τον Μάκη Βορίδη να δηλώνει στο MEGA ότι ο πρώην υπουργός Μεταφορών ανέλαβε την πολιτική ευθύνη χωρίς να του καταλογίζεται συγκεκριμένη αμέλεια σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών.

Ο κ. Βορίδης ανέφερε πως ο κ. Καραμανλής θα εκθέσει τον εαυτό του σε υποψηφιότητα και αν οι ψηφοφόροι των Σερρών θεωρήσουν ότι είναι υπόλογος γι’ αυτό το τραγικό δυστύχημα θα τον κρίνουν.

Ωστόσο, ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Ρουσόπουλος, διαφοροποιήθηκε σε προσωπικό επίπεδο από την εκ νέου υποψηφιότητα Καραμανλή με αναφορά στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

«Εγώ είπα το 09’ στον Καραμανλή ότι δε θα κατέβω υποψήφιος. Ήξερα ότι και να ήθελα να κατέβω υποψήφιος θα ήταν μια κατάσταση η οποία δεν μπορούσα να την παλέψω. Γιατί υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που κραυγάζεις και δεν σ’ ακούει κανείς και στιγμές που ψιθυρίζεις και σε ακούνε όλοι», είπε ο κ. Ρουσόπουλος.

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών αγνόησε τις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης αλλά και τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις των εργαζομένων στα τρένα και δεν πρέπει να είναι υποψήφιος, τονίζουν από την Κουμουνδούρου.

«Η θέση της κυβέρνησης ποια είναι; ‘Θα τον κρίνουν οι ψηφοφόροι;’ Δεν είναι έτσι. Εδώ ή είναι μια υποκριτική παραίτηση αυτή που ως φαίνεται έτσι είναι, ή είναι μια παραίτηση η οποία συνδέεται με την ανάληψη μιας στοιχειώδους ευθύνης», είπε η κ. Αχτσιόγλου.

«Να βγάλει και η κυβέρνηση από τα ψηφοδέλτια της τον κ. Καραμανλή ο οποίος βεβαίως παραιτήθηκε, σημαντικό είναι αυτό αλλά δεν έχει ευθύνες;», είπε η κ. Γιαννακοπούλου.

Με αποκλειστικό θέμα στην ατζέντα την τραγωδία στα Τέμπη συνεδριάζει την Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

πηγή: MEGA TV

Πηγή: madata.gr