Βουρκωμένος ο Χαρδαλιάς: Δεν πουλάω τσαμπουκά. Τι είπε για τον Τσιόδρα και τον Μητσοτάκη

0
100

Φορτισμένος εμφανίστηκε ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, όταν ήρθε αντιμέτωπος με ερωτήσεις για το προσωπικό του ύφος κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αυτοψία» του Alpha αναφέρθηκε στο κλείσιμο των εκκλησιών αλλά και σε όσα γράφονται για αυτόν και τον ρόλο του «κακού» που έχει αναλάβει.

«Μεγάλωσα σε μια οικογένεια όπου η πίστη ήταν η καταβολή μας. Αυτό γίνεται και σήμερα στην οικογένειά μου. Είμαι βαθιά θρησκευόμενος. Δεν έχω κανέναν απέναντι μου, πέρα από κάτι φανατικούς που θεωρούν ότι είναι πιο πιστοί ακόμα και από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ή από οποιονδήποτε από εμάς. Δεν κυνηγήσαμε κανέναν. Έπρεπε να παρθούν αυτά τα μέτρα για να προφυλαχθεί η δημόσια υγεία» ανέφερε.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ήταν φορτισμένος όταν κλήθηκε να σχολιάσει όσα ακούγονται και γράφονται για τον ίδιο… «Χαμογελάω με όλα αυτά που γράφονται ή ακούγονται όπως τα 2-3 πολύ ευρηματικά τραγούδια που έχουν βγει για μένα. Δεν είμαι ο κακός της υπόθεσης. Δεν πουλάω τσαμπουκά. Δεν δείχνω κανέναν με το δάχτυλο. Η δουλειά μου είναι να λέω την αλήθεια και η αλήθεια δεν θέλει στρογγυλεμένες γωνίες. Πρέπει όλοι να ξέρουμε πού βαδίζουμε. Τα περισσότερα από τα σχόλια για εμένα στα social media είναι καλά, έχουν χιούμορ και σε καμία περίπτωση δεν με πειράζουν. Τα παρακολουθώ και εγώ και τα μέλη της οικογένεια μου. Υπάρχουν βέβαια και τα ελάχιστα που φανερώνουν φθόνο» τόνισε.

Για τον Σωτήρη Τσιόδρα και την καθημερινή τους επαφή

«Ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, είναι αυτό που βλέπετε ο κύριος καθηγητής, είναι αληθινός γιατρός, μοναδικός Έλληνας και εξαιρετικά συναισθηματικός. Έχουμε αποκτήσει μια χημεία, θέλω να πιστεύω ότι στην πορεία και όταν όλα αυτά περάσουν μέσα από την κρίση θα γεννηθεί μια πραγματική φιλία. Τον συμβουλεύομαι, με συμβουλεύεται, μαζί σχεδιάζουμε πάρα πολλά ζητήματα καθημερινά και νομίζω το αποτέλεσμα έρχεται να δικαιώσει ότι μαζί με την προσπάθεια –γιατί είναι ομαδική δουλειά δεν είναι μόνο του Σωτήρη και εμένα – νομίζω τα αποτελέσματα έρχονται να δικαιώσουν τις μεγάλες επιλογές που έχει κάνει η Κυβέρνηση αλλά και με τη σοβαρότητα με την οποία ο ελληνικός λαός αποδέχτηκε όλα αυτά τα μέτρα και τα τήρησε σωστά» τόνισε.

Και επιβεβαίωσε αυτό που οι περισσότεροι βλέπουμε στο πρόσωπο του καθηγητή: «Είναι αυτό που βλέπετε, απλός, σεμνός, καθημερινός, βαθιά συναισθηματικός, αγαπάει και εκείνος την ευθύνη, είναι αυθόρμητος πολύ και νομίζω πως εκεί έχουμε αποκτήσει μια χημεία».

Για τον Κυριάκο Μητσοτακη

Ερωτηθείς για τη σχέση του με τον πρωθυπουργό, ο κ. Χαρδαλιάς τον χαρακτήρισε «πραγματικό ηγέτη», σημειώνοντας πως «ζητάει τη γνώμη όλων και ενημερώνεται για τα πάντα».

Πηγή: madata.gr