Βουτιές από χρυσάφι στη Μύκονο

0
86

Η καλοκαιρινή σεζόν έχει ήδη αρχίσει και δειλά δειλά οι πρώτοι τουρίστες επισκέπτονται το νησί των ανέμων.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η χρονιά εκτός απροόπτου θα είναι μία καλή σεζόν, ήδη υπάρχουνε πολλές κρατήσεις και προκρατήσεις, θα αρχίσει κόσμος να έρχεται», λέει ο Ηρακλής Ζησιμόπουλος, πρόεδρος συνδέσμου επιχειρηματιών και επαγγελματιών Μυκόνου.

Όπως παρουσιάζει το megatv.com η Μύκονος ετοιμάζεται να υποδεχτεί «μεγάλα πορτοφόλια» με τις τιμές για μία ξαπλώστρα να είναι απλησίαστες πια για τους Έλληνες.

«Προφανώς υπάρχουν μαγαζιά που είναι πλέον παγκοσμίου φήμης και εκεί κάποιος για να βρει μία ξαπλώστρα θα πρέπει να δώσει το ανάλογο τίμημα και να κάνει προκράτηση πολύ νωρίς».

Τα τηλέφωνα χτυπάνε από τώρα για να κλείσουν ρεζερβέ την ξαπλώστρα που θέλουν με τον φόβο ότι δε θα βρουν διαθέσιμη. Οι τιμές ωστόσο στις γνωστές παραλίες του νησιού «ζαλίζουν».

Για παράδειγμα, για ένα σετ βελούδινες ξαπλώστρες με ομπρέλα και πετσέτες, δύο άτομα θα πρέπει να δώσουν 160€ μόνο για την κράτηση.

«Μαζί με την κράτηση του ξενοδοχείου κάνουν και κράτηση στην ξαπλώστρα, στο εστιατόριο, κάνουν την κράτηση και στα νυχτερινά μαγαζιά, δηλαδή υπάρχουν άνθρωποι με πρόγραμμα σεταρισμένο από πριν».

Για τις VIP υπηρεσίες όμως, η μεγάλη ξαπλώστρα-καναπές τριών ατόμων με ομπρέλα και πετσέτες θαλάσσης κοστίζει 500€. Η ελάχιστη κατανάλωση από την άλλη ανέρχεται μέχρι και τα 2.000€ ανά καναπέ.

Για αυτούς που θέλουν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη μπορούν να δειπνήσουν παράλληλα στα εστιατόρια της κάθε παραλία. Σε μερικές περιπτώσεις όμως, η ελάχιστη κατανάλωση αγγίζει τα 3.000€.

«Όταν κάποιος άνθρωπος πληρώνει τετραψήφιο νούμερο για να κλείσει μία ξαπλώστρα σε μία παραλία θέλει το αντίστοιχο σέρβις, αν το σέρβις αυτό το απολαμβάνει τότε δεν έχει πρόβλημα να δώσει όσα χρήματα χρειάζονται».

Το πρώτο καλοκαίρι χωρίς περιορισμούς κάνει το νησί των ανέμων ανάρπαστο για ανθρώπους από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Πηγή: madata.gr