Βρετανία: Αυστηρότερα μέτρα με ανοικτά σχολεία θέλει ο Μπόρις Τζόνσον

0
54

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα πως μάλλον θα επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα για να αναχαιτιστεί ο κορονοϊός.

Παράλλα όμως πρόσθεσε πως τα σχολεία είναι ασφαλή και πως οι μαθητές θα πρέπει να συνεχίσουν να πηγαίνουν.Τα κρούσματα στη Βρετανία βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ και συνεχίζουν να αυξάνονται λόγω και της εμφάνισης της νέας, πιο μεταδοτικής μετάλλαξης του ιού.

Αυτό έχει ήδη αναγκάσει την κυβέρνηση στην ακύρωση της προγραμματισμένης επανέναρξης των μαθημάτων στα σχολεία εντός και πέριξ του Λονδίνου και τα σωματεία των δασκάλων και καθηγητών ζητούν το μέτρο αυτό να επεκταθεί.

Το μεγαλύτερο μέρος της Αγγλίας βρίσκεται ήδη στο αυστηρότερο επίπεδο lockdown, στο 4, με στόχο να σταματήσει η εξάπλωση του ιού και να προστατευτεί το εθνικό σύστημα υγείας.

Ο Μπόρις Τζόνσον σε συνέντευξή του στο BBC τόνισρ πως “υπάρχει προφανώς μια δέσμη από αυστηρότερα μέτρα που θα έπρεπε να εξετάσουμε…δεν θα εικάσω τώρα ποιά μπορεί να είναι αυτά”.

Ο βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι τα σχολεία είναι ασφαλή και συμβούλευσε τους γονείς να στέλνουν τα παιδιά τους, στις περιοχές όπου δεν υπάρχουν περιορισμοί.

“Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι τα σχολεία είναι ασφαλή και ότι η εκπαίδευση αποτελεί προτεραιότητα”, είπε.

Η Βρετανία θα έχει αύριο έτοιμες για χορήγηση 530.000 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά της COVID-19 και ευελπιστεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο να έχει πραγματοποιήσει “δεκάδες εκατομμύρια” εμβολιασμούς.

Σε ερώτηση για το αν σκοπεύει να παραμείνει πρωθυπουργός μετά το Brexit, ο Τζόνσον απάντησε καταφατικά ενώ για την πιθανότητα ενός νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας απάντησε ότι τα δημοψηφίσματα πρέπει να διενεργούνται ένα ανά γενιά.

“Το μόνο που έχω να σημειώσω είναι ότι τα δημοψηφίσματα, από την…άμεση εμπειρία μου σε αυτή την χώρα, δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστα γεγονότα. Δεν έχουν ιδιαίτερα ενωτική δύναμη στο εθνικό κλίμα, θα πρέπει να διενεργούνται μόνο μία φορά σε κάθε γενιά”, σημείωσε ο βρετανός πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: madata.gr