Βρετανία: Η συγγνώμη του υπ. Υγείας για το σκάνδαλο με τα φιλιά και η πλήρης κάλυψη από Τζόνσον

0
33

Συγγνώμη ζήτησε ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ για την παραβίαση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης, μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών του όπου φιλιέται με τη σύμβουλό του στο γραφείο του, ενώ παραδέχεται ότι απογοήτευσε ανθρώπους και εκφράζει τη λύπη του.

Σε ανακοίνωσή του ο Χάνκοκ σημειώνει: “Αποδέχομαι ότι παραβίασα τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης υπό τις συνθήκες αυτές. Απογοήτευσα ανθρώπους και λυπάμαι πολύ. Παραμένω προσηλωμένος στο έργο μου για να βγάλω την χώρα από την πανδημία αυτή, και θα ήμουν ευγνώμων για την επίδειξη διακριτικότητας για την οικογένειά μου σε αυτήν την προσωπική υπόθεση”.

Ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός αποδέχθηκε τη συγνώμη του Υπουργού Υγείας Ματ Χάνκοκ για την παραβίαση των κανόνων κοινωνικής απόστασης όταν αγκάλιασε και φίλησε τον περασμένο Μάιο την ερωμένη σύμβουλό του μέσα στο υπουργείο, όπως αποκάλυψε η Sun.

«Ο Πρωθυπουργός έχει αποδεχθεί την απολογία του Υπουργού Υγείας και θεωρεί το θέμα λήξαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος. Στο ερώτημα αν ο κ. Τζόνσον έχει «πλήρη εμπιστοσύνη» στον υπουργό του, ο εκπρόσωπος απάντησε καταφατικά.

Η αντιπολίτευση ωστόσο ζητά την αποπομπή του Υπουργού Υγείας

Πηγή: madata.gr