Βρετανία: Μετά το στοπ στα ελληνικά νησιά, πιέσεις για τεστ στα αεροδρόμια αντί για καραντίνα

0
65

Μετά και τη καραντίνα σε 7 Ελληνικά νησιά, εντείνονται οι πιέσεις προς τη Βρετανική κυβέρνηση να εισάγει τα τεστ στα αεροδρόμια και να αντικαταστήσει τους κανονισμούς καραντίνας που ταλαιπωρούν χιλιάδες βρετανούς ταξιδιώτες οι οποίοι επιστρέφουν από τις διακοπές στους στο εξωτερικό.

Ο διευθύνων σύμβουλος της EasyJet, Johan Lundgren, καλεί την κυβέρνηση να καθιερώσει τα τεστ για τις χώρες στην κόκκινη ζώνη, λέγοντας οτι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία να διασωθεί η βιομηχανία αερομεταφορών της Βρετανίας.

Σήμερα στις 4 τα ξημερώματα έληξε η προθεσμία μέχρι την οποία οι Βρετανοί ταξιδιώτες μπορούσαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους από τα 7 ελληνικά νησιά (Κρήτη, Σαντορίνη, Λέσβος, Σέριφος, Μύκονος, Τήνος και Ζάκυνθος) αποφεύγοντας την καραντίνα.

Ο υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στην Telegraph, χαρακτήρισε ατυχή την απόφας αυτή και εξέφρασε την ελπίδα οτι μπορεί αναστραφεί ή να περιοριστεί σε εύλογο χρονικό διάστημα. Νιώθουμε οτι κάνουμε ο,τι μπορούμε για να διατηρήσουμε ασφαλείς τους ταξιδιώτες και έχουμε τους αριθμούς για να το αποδείξουμε, τόνισε ο υπουργός.

Πάνω από 60.000 Βρετανοί βρίσκονταν στα ελληνικά νησιά την ώρα την ανακήρυξής τους ως υψηλού κινδύνου από τη χώρα τους. Η ελληνική ενδοχώρα παραμένει στην πράσινη λίστα της Βρετανίας.

Πηγή: madata.gr