Βρετανία: Πανικός λόγω ξηρασίας – Περιορισμοί στη χρήση νερού

0
78

Πανικός επικρατεί στην Βρετανία λόγω ξηρασίας! Ανήσυχοι καταναλωτές έχουν αδειάσει τα ράφια των σούπερ μάρκετ από εμφιαλωμένο νερό στην «άνυδρη Βρετανία», καθώς οι ιθύνοντες παροτρύνουν τους ανθρώπους να περιορίσουν την κατανάλωση νερού.

Αντιμέτωποι με πρωτοφανή ξηρασία βρίσκονται οι Βρετανοί. Μάλιστα, 87 χρόνια έχει να ζήσει η χώρα τέτοια ξηρασία καθώς οκτώ περιοχές της νότιας, της κεντρικής και της ανατολικής Αγγλίας βρίσκονται επίσημα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης -ανάμεσά τους το ανατολικό και νότιο Λονδίνο.

 Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει την κυβέρνηση να προβεί σε σύσταση προς τους πολίτες της να μην γεμίζουν πλυντήρια και πισίνες, να μειώσουν τα ντους ακόμα και να μην βάζουν πολύ νερό στην κατσαρόλα τους κατά το μαγείρεμα.

Πανικός στα σουπερμάρκετ – Βάζουν όριο στην αγορά νερού

Τα σουπερμάρκετ σπεύδουν να περιορίσουν το προληπτικό «στοκάρισμα» εμφιαλωμένου νερού με όρια στις αγορές, καθώς φαινόμενα με άδεια ράφια σε μεγάλες αλυσίδες όπως της Tesco κάνουν την εμφάνισή τους αναφέρει η Daily Mail. Υποκατάστημα της αλυσίδας Aldi στο Λονδίνο έβαλε αφίσες που περιορίζουν τους πελάτες σε τρία έως πέντε μπουκάλια πόσιμο νερό για τον κάθε πελάτη εν μέσω πανικού. Αργότερα ωστόσο τις απέσυρε.

«Όλες οι εταιρείες ύδρευσης μας έχουν διαβεβαιώσει ότι οι βασικές προμήθειες είναι ακόμα ασφαλείς», δήλωσε πάντως υπουργός Υδάτων Στιβς Ντάμπλ, προσθέτοντας: «Είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι από ποτέ για περιόδους ξηρασίας, αλλά θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση, συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων στους αγρότες και το περιβάλλον, και θα λάβουμε περαιτέρω μέτρα όπως απαιτείται».

Τι αναφέρουν οι εταιρείες ύδρευσης
 Σε ένα κείμενο που εστάλη στους πελάτες της Thames Water στο Oxfordshire, το οποίο επικαλείται η MailOnline, η εταιρεία ύδρευσης, η οποία έχει 15 εκατομμύρια πελάτες, ανέφερε: «Η ζήτηση για νερό σε τοπικό επίπεδο είναι σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, οπότε ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα με την παροχή σας».

 Και οι πελάτες της Surrey που δεν είχαν νερό ενημερώθηκαν με το εξής μήνυμα: «Ανοίξαμε ένα σταθμό εμφιαλωμένου νερού για όσους χρειάζονται προσωρινή προμήθεια. Το νερό είναι για απαραίτητη χρήση. Παρακαλούμε να είστε διακριτικοί και να μην παίρνετε περισσότερο από όσο χρειάζεστε».

Έθνος

Πηγή: madata.gr