Βρετανία – Πρώην σύμβουλος Τζόνσον: Τον άκουσα να λέει αφήστε τα πτώματα να στοιβάζονται κατά χιλιάδες

0
32

Ο πρώην σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον, ο Ντόμινικ Κάμινγκς, επιβεβαίωσε σήμερα στην κατάθεσή του ενώπιον επιτροπής της βρετανικής βουλής ότι άκουσε τον Βρετανό πρωθυπουργό να λέει «αφήστε τα πτώματα να στοιβάζονται κατά χιλιάδες» όταν συζητούσε αν θα πρέπει να κηρύξει ένα τρίτο lockdown στα τέλη του περασμένου έτους.

  Ο Τζόνσον έχει διαψεύσει τα δημοσιεύματα ότι έκανε αυτή τη δήλωση, αλλά όταν ο Κάμινγκς ρωτήθηκε αν άκουσε τον πρωθυπουργό να λέει αυτά τα λόγια, απάντησε: «Ναι», επιβεβαιώνοντας την αρχική αποκάλυψη του BBC.

«Το άκουσα αυτό στο γραφείο του πρωθυπουργού» είπε ο πρώην σύμβουλος στην επιτροπή της Βουλής.

Την ίδια στιγμή, ο Μπόρις Τζόνσον έχει πλήρη εμπιστοσύνη στον υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ και εργάστηκαν μαζί καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας, δήλωσε ο εκπρόσωπός του, απαντώντας στις κατηγορίες. Ερωτηθείς για το εάν ο Τζόνσον έχει πλήρη εμπιστοσύνη στον Χάνκοκ, ο εκπρόσωπος είπε: «Ναι».

«Ο υπουργός Υγείας εργάστηκε στενά με τον πρωθυπουργό καθόλη τη διάρκεια [της πανδημίας] και επικεντρώθηκαν πλήρως στην προστασία του συστήματος υγείας και παροχής υγειονομικών υπηρεσιών και στη διάσωση ζωών».

topontiki

Πηγή: madata.gr