Βρετανία: Ρεαλιστικό το σενάριο μιας νέας πανδημίας μέχρι το 2030

0
56

Μια νέα πανδημία και μάλιστα πριν από το 2030 παραμένει ρεαλιστικό σενάριο για την ανθρωπότητα καθώς η αύξηση του πληθυσμού και η καταστροφή των βιοτόπων άγριας ζωής αναμένεται να αυξήσουν τον κίνδυνο διασποράς ασθενειών που μεταδίδονται από ζώα σε ανθρώπους.

Η προειδοποίηση αυτή προέρχεται από έκθεση της βρετανικής κυβέρνησης που δημοσιεύθηκε χθες, σχετικά με το όραμά της για την ασφάλεια, την άμυνα και την εξωτερική πολιτική για τα επόμενα εννέα χρόνια.

Στον πρόλογο της έκθεσης, ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον δηλώνει ότι το Ην. Βασίλειο εξέρχεται της πανδημίας με ανανεωμένη αποφασιστικότητα και αισιοδοξία.

Όπως επισημαίνει, μέχρι το 2030 το Ην. Βασίλειο θα έχει οχυρωθεί καλύτερα για τον κορOνοϊό με ισχυρή οικονομική ανάκαμψη και μεγαλύτερη εθνική ανθεκτικότητα έναντι απειλών και κινδύνων στο φυσικό και ψηφιακό κόσμο.

Ωστόσο, η έκθεση προειδοποιεί ότι οι εξάρσεις λοιμωδών νοσημάτων αναμένεται να γίνουν πιο συχνές μέχρι το 2030 και ότι πολλά από αυτά θα προέρχονται από τα ζώα.

https://www.tornosnews.gr/tornos/kosmos/49800-vretania-realistiko-to-senario-mias-neas-pandhmias-mechri-to-2030.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Πηγή: madata.gr