Βρετανία: Σχέδιο για φάρμακα κατά του κορονοϊού στο σπίτι

0
50

Σχέδιο προστασίας για το προσεχές φθινόπωρο φαίνεται πως ετοιμάζει η Ντάουνινγκ Στριτ υπό τον φόβο αναζωπύρωσης του κορονοϊού στην Βρετανία.

 Σύμφωνα με πολλά Μέσα ενημέρωσης στην Βρετανία, η κυβέρνηση Τζόνσον προωθεί το σχέδιο με βάση το οποίο οι ασθενείς θα μπορούν να λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή από το σπίτι πριν νοσήσουν βαριά από τον φονικό ιό.

Στη χώρα ήδη, πάντως, το ιικό φορτίο έχει πέσει σε πολύ σημαντικό βαθμό, με τον δείκτη μεταδοτικότητας R να έχει μειωθεί στο 0,7, έναν στους πέντε ενήλικες να έχουν λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίου, ενώ πάνω από τους μισούς τουλάχιστον τη μία.

Το σχέδιο στην Βρετανία
Αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας επιδόθηκαν στην αναζήτηση μεθόδων για να είναι αποτελεσματική η θεραπεία από το σπίτι, ωστόσο τουλάχιστον προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί το κοκτέιλ φαρμάκων που θα χορηγηθεί. Η κυβέρνηση Τζόνσον, πάντως, φαίνεται πως βρίσκεται σε συνομιλίες με φαρμακευτικές εταιρείες.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι η διάθεση των εμβολίων και οι τακτικές εξετάσεις είναι τα κλειδιά για να επανέλθει η κανονικότητα μέχρι το καλοκαίρι. Ταυτόχρονα, όμως, η κυβέρνησή του στηρίζει και την έρευνα για την ανάπτυξη φαρμάκων που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

 
«Η νέα Αντιιική Ειδική Ομάδα (Antivirals Taskforce) θα επιδιώξει να αναπτύξει καινοτόμες θεραπείες που θα μπορείτε να παίρνετε στο σπίτι για να σταματήσουμε την Covid-19», τόνισε ο Τζόνσον.

Τα φάρμακα αυτά θα μπορούσαν να αποτελέσουν «άλλη μια άμυνα ζωτικής σημασίας απέναντι σε τυχόν μελλοντική αύξηση των μολύνσεων και να σώσουν περισσότερες ζωές», πρόσθεσε.

Στόχος των φαρμάκων, που αναζητούνται, είναι να λειτουργούν προληπτικά σε όσους έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό, ώστε να μην νοσήσουν βαριά και να μην χρειαστεί έτσι εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Οι εικόνες ασφυξίας που επικράτησαν κατά τον προηγούμενο χειμώνα στα βρετανικά νοσοκομεία επιδιώκεται με κάθε μέσο να αποφευχθούν. Βρετανοί επιστήμονες εκτιμούν ότι το στεροειδές φάρμακο δεξαμεθαζόνη και η τοσιλιζουμάμπη, που χρησιμοποιείται κυρίως για την αρθρίτιδα, μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου σε ασθενείς με σοβαρή Covid-19.

Ο Πάτρικ Βάλανς, ο επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης, είπε ότι τα αντιιικά σε μορφή χαπιού θα μπορούσαν να προστατεύσουν ανθρώπους οι οποίοι δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο και θα αποτελούσαν μια γραμμή άμυνας απέναντι στις παραλλαγές του ιού.

https://www.newsit.gr

Πηγή: madata.gr