Βρετανία: Βγήκε από την καραντίνα ο πρίγκιπας Κάρολος – Αγωνία για τη βασίλισσα

0
105
Βρετανία: Βγήκε από την καραντίνα ο πρίγκιπας Κάρολος - Αγωνία για τη βασίλισσα

Είναι καλά στην υγεία του ο πρίγκιπας Κάρολος και του επετράπη να βγει από την καραντίνα στην οποία βρίσκεται εδώ και μία εβδομάδα στο κάστρο στο Μπαλμόραλ, όπως έγινε γνωστό από πηγές των Ανακτόρων.

Ο 71χρονος πρίγκιπας της Ουαλίας είχε ήπια συμπτώματα, ενώ εμφάνισε την ασθένεια πριν από δύο σαββατοκύριακα, προτού φύγει για το Αμπερντισάιρ, στη Σκωτία. Ο Κάρολος άρχισε να δείχνει συμπτώματα του κορονοϊού στις 21 Μαρτίου ενώ βρισκόταν στο Γκλουσεστερσάιρ, προτού αναχωρήσει για τη Σκωτία. Η σύζυγός του Καμίλα, έκανε το τεστ και βγήκε αρνητική στον ιό ενώ δεν εμφάνισε κανένα σύμπτωμα. Ωστόσο, προληπτικά μένει και εκείνη σε αυτοαπομόνωση έως το τέλος αυτής της εβδομάδας. Ο Κάρολος έκανε το τεστ πριν από μία εβδομάδα και βγήκε θετικός. Ακολουθώντας τις οδηγίες της κυβέρνησης και των υγειονομικών Αρχών της χώρας, η καραντίνα διήρκεσε για εφτά ημέρες και έτσι ο πρίγκιπας θα συνεχίσει τις συναντήσεις και τις επαφές του αλλά και την άθλησή του. Εκπρόσωπος του Οίκου Κλάρενς ανέφερε: “Επιβεβαιώνουμε σήμερα ότι αφού συμβουλεύτηκε γιατρό, ο πρίγκιπας της Ουαλίας βγαίνει από την αυτοαπομόνωση”.

Ωστόσο, έγινε γνωστό χθες ότι ένας από τους βοηθούς της βασίλισσας είναι θετικός για κορονοϊό εγείροντας νέες ανησυχίες για την υγεία της Ελισάβετ. Πάντως, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επιμένουν ότι η 93χρονη μονάρχης είναι καλά στην υγεία της και λαμβάνονται όλα τα προληπτικά μέτρα. Στα καθήκοντα του βοηθού είναι να βγάζει τα σκυλιά της βασίλισσας βόλτα και να της φέρνει φαγητό, κάτι που σημαίνει ότι οι δυο τους έρχονταν σε στενή επαφή. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος ανέλαβε ρόλο κοντά στη βασίλισσα πριν από έξι μήνες και βρισκόταν στα ιδιαίτερα διαμερίσματά της στο Μπάκιγχαμ.

Πηγή: Daily Mail

Σχολιάστε το άρθρο:

Πηγή: madata.gr