Βρούτσης για Φουρθιώτη: Υπολογίζεται ότι απέσπασε 200.000 ευρώ

0
89

Νέα στοιχεία για την υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη αποκάλυψε σήμερα ο πρώην υπουργός Εργασίας και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στο OPEN το πρωί της Τετάρτης ο κ. Βρούτσης έκανε λόγο για αρκετά περιστατικά εις βάρος υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εργασίας, όσο και κατά του ιδίου. Όπως είπε, τουλάχιστον για τρεις μήνες ο παρουσιαστής εισέπραττε ποσά που δεν αντιστοιχούσαν στις μηνιαίες του απολαβές, υπολογίζοντας τις ζημιές γύρω στις 70.000 με 80.000 ευρώ. 

 
«Τα είχα πει και στη Βουλή»
«Η ιστορία ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο. Ως υπουργός, για τα γεγονότα της περιόδου εκείνης, ο τρόπος που ενήργησα δείχνει πώς πρέπει να ενεργεί ένας υπουργός για να προστατεύσει το υπουργείο, την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, το δημόσιο χρήμα, γιατί ο Γιάννης ο Βρούτσης δεν δέχτηκε μύγα στο σπαθί του. Έκανα το αυτονόητο, όταν διαπίστωσα προσπάθεια υφαρπαγής δημόσιου χρήματος. Τα είχα πει και στη Βουλή και είχαν βγει στη δημοσιότητα, αλλά δεν είχαν πάρει τέτοια έκταση τα γεγονότα. Η απάντησή μου στην εφημερίδα Documento αφορούσε εκείνα τα γεγονότα», ανέφερε ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε ότι οι απειλές από τον παρουσιαστή έγιναν από την εκπομπή του.

 
«Τον έδιωξαν οι αστυνομικοί από το γραφείο μου»
Συνεχίζοντας, ο κ. Βρούτσης αποκάλυψε πως ο εν λόγω παρουσιαστής είχε εμφανιστεί πολλές φορές στο γραφείο του απειλώντας υπαλλήλους του υπουργείου Εργασίας. «Είναι εξαιρετικοί οι υπάλληλοι που δεν ενέδωσαν. Είδαν τι πήγε να γίνει κι έφεραν το πρόβλημα στο γραφείο μου. Ήρθε πολλές φορές με αυτή τη συμπεριφορά, απεβλήθη από το υπουργείο Εργασίας όπως έπρεπε να γίνει, από τους αστυνομικούς μου. Όταν έγινε μια φορά αυτό, την ίδια μέρα με κατήγγειλε στην εκπομπή του ότι βιαιοπράγησαν οι αστυνομικοί του Γιάννη Βρούτση κι εγώ ο ίδιος και είπε όλα αυτά που είπε», τόνισε.

Ο πρώην υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στα χρήματα που απέσπασε ο παρουσιαστής από το ταμείο του Δημοσίου, τονίζοντας ότι πρόκειται για ποσά τριών μηνών. «Τον μήνα Οκτώβριο, που δεν πληρώθηκε και το φρέναρα ήταν 70.000 – 80.000 ευρώ», είπε ο κ. Βρούτσης, με το συνολικό ποσό που απέσπασε ο κ. Φουρθιώτης να υπολογίζεται στις 200.000 ευρώ.

Τέλος, απαντώντας για τον τρόπο με τον οποίο θα ληφθούν πίσω αυτά τα χρήματα που δεν έπρεπε να του έχουν δοθεί, όρισε αρμόδια τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου, που ασχολείται με το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση προσέφυγε σήμερα στη Δικαιοσύνη για την πολύκροτη υπόθεση, καταθέτοντας στον εισαγγελέα δια του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη φάκελο με όλα τα στοιχεία.

Για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση και ο κ. Φουρθιώτης κάνοντας λόγο για «ανηλεή πόλεμο» εις βάρος του.

Διπλή εισαγγελική έρευνα
Κατόπιν όλων των παραπάνω, ο παρουσιαστής μπήκε στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης, ελεγχόμενος τόσο από την ενοποιημένη Οικονομική Εισαγγελία και Εισαγγελία Διαφθοράς όσο και από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Μεταξύ των υποθέσεων που φέρονται να ερευνώνται είναι και αυτή που αφορά στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, και τον τρόπο με τον οποίο ο Μ. Φουρθιώτης εμφανίζεται να προσπάθησε να εισπράξει χρήματα δηλώνοντας ότι παίρνει μισθό 80.000 ευρώ όταν λίγους μήνες νωρίτερα δήλωνε λιγότερα από 1.000 ευρώ.

Παράλληλα, ο Μένιος Φουρθιώτης ελέγχεται από εισαγγελέα στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, για τα αδικήματα της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας ,απόπειρας παράνομης βίας ,ή απόπειρας εκβίασης με αφορμή τις δηλώσεις -καταγγελίες του πρώην υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση ότι εισέβαλε με μπράβους στο υπουργείο και απειλούσε επί πέντε ώρες.

news

Πηγή: madata.gr