Βρούτσης: Περιμένουμε αύξηση της ανεργίας και αποκατάσταση το 2021

0
98

Το σίγουρο είναι ότι θα αυξηθεί η ανεργία – παραδέχεται ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης – αλλά η αγορά θα αποκατασταθεί το 2021. Στο τέλος του 2021 θα έχουμε επανέλθει στα ποσοστά ανεργίας που καταγράφονταν πριν από την έναρξη της πανδημίας, δηλαδή σε ποσοστό γύρω στο 16%.

Ο υπουργός εργασίας, μιλώντας στο cnn.gr αναφέρθηκε στο πλήγμα που θα υποστεί ο τουρισμός και προανήγγελλε μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους στον τουρισμό και την εστίαση τα οποία θα ανακοινώσει σε λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα θα ενισχυθεί ο κοινωνικός τουρισμός με αύξηση των κονδυλίων προκειμένου να αξιοποιήσουν το δωρεάν πρόγραμμα φέτος περίπου 140.000 δικαιούχοι.

Αναφορικά με την ψηφιακή σύνταξη, ο κ. Βρούτσης δεσμεύτηκε ότι τον επόμενο μήνα το 40% των νέων αιτήσεων των συντάξεων (χηρείας και ΟΓΑ σε πρώτη φάση) θα εκδίδεται σε λίγα λεπτά. Το κουμπί για την αυτόματη έκδοση της πρώτης ψηφιακής σύνταξης θα πατήσει ο πρωθυπουργός στις 21 Ιουνίου. Στο νέο σύστημα θα ενταχθεί και το 40% των εκκρεμών συντάξεων για αιτήσεις που υποβλήθηκαν μετά από την 1η Ιανουαρίου 2017.

Πηγή: madata.gr