Βρούτσης: Πότε θα πληρωθούν οι προσωρινές συντάξεις και τα αναδρομικά των προσωρινών συντάξεων

0
49

Τον Νοέμβριο θα λάβουν αύξηση στις προσωρινές συντάξεις στο 70% και 80% και τα αναδρομικά τους οι δικαιούχοι, όπως προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσηςμιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Όπως είπε αυτόν τον μήνα ” θα καταβάλουμε το 50 στο 70% στις προσωρινές συντάξεις και το 50% στο 80% στις προσωρινές συντάξεις και η καταβολή θα γίνει μαζί με τις κύριες και επικουρικές συντάξεις”.

“Αυξάνονται οι προσωρινές συντάξεις με νόμο της κυβέρνησης μας που ψηφίσαμε πριν από δύο μήνες και πληρώνονται Νοέμβριο μαζί με τις υπόλοιπες κύριες και επικουρικές συντάξεις .Θυμίζω 2 πράγματα οι κύριες και επικουρικές κατορθώσαμε και τις πληρώνουμε μαζί και αποφύγαμε τον συνωστισμό και την ταλαιπωρία εκατ. συνταξιούχων. Και το δεύτερο σημαντικό είναι ότι οι προσωρινές συντάξεις είναι ακριβώς όπως το λέμε προσωρινές .Επιδίωξη μας είναι να μην υπάρχουν προσωρινές”, είπε ο υπουργός Εργασίας.

“Θα πληρωθούν και τα αναδρομικά για το χρονικό διάστημα που κάποιος έπαιρνε προσωρινή, εάν έπαιρνε 10 μήνες προσωρινή θα πάρει τα αναδρομικά των 10μηνών θα πάρει και την αυξημένη προσωρινή σύνταξη”, συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις πληρωμές που θα γίνουν αυτόν τον μήνα για τα αναδρομικά. “Η δεύτερη κατηγορία αυτή που είχαμε κρατήσει εκτός της πληρωμής των αναδρομικών είναι περίπου 40 με 50 χιλιάδες πληθυσμός .Είναι εκείνοι οι συνταξιούχοι οι οποίοι πήραν τα αναδρομικά του 2015 και του 2016 μετά το 2015 και μετά το 2016 με αποτέλεσμα να έχει γίνει η περικοπή του νόμου 4093 και 4051 και δεν τους τα καταβάλαμε εμπρόθεσμα μεταξύ 23-29 Οκτωβρίου όπως κάναμε και με τον άλλο πληθυσμό των συνταξιούχων”, σημείωσε και πρόσθεσε ότι “ανοίγει μπροστά μας η εξής δυνατότητα: ή θα τα πληρωθούν μαζί με τις κύριες συντάξεις και τις επικουρικές, τώρα σε αυτήν την πληρωμή των συντάξεων ή μέσα στον Νοέμβριο πάλι με εμβόλιμη πληρωμή”.

“Με συνέπεια σας λέω ότι είμαστε σε θέση να τους πληρώσουμε μέχρι τέλος Νοεμβρίου είτε με εμβόλιμη πληρωμή είτε με καταβολή των συντάξεων”, ανέφερε ο υπουργός Εργασίας.

Πηγή: madata.gr