Βρούτσης: Πρόστιμο 1.200 ευρώ σε όσους εργοδότες απασχολούν εργαζόμενους σε αναστολή

0
127

Πληθαίνουν οι ανώνυμες καταγγελίες εργαζομένων από πολλούς χώρους εργασίας ότι παρά το γεγονός ότι έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας από τους εργοδότες τους, εργάζονται κανονικά συνήθως με τηλεργασία.  

Προφανώς θέλοντας να λειτουργήσει κατασταλτικά η κυβέρνηση απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, ανακοίνωσε μέσω του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση “τσουχτερό” πρόστιμο ύψους 1.200 ευρώ το οποίο θα επιβάλλεται σε εργοδότες αν απασχολούν εργαζομένους με αναστολή συμβάσεων.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι υπέγραψε υπουργική απόφαση, η οποία θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες, μέσα στην οποία ενσωματώνονται κυρώσεις για τους ασυνεπείς εργοδότες και γι’ αυτούς που παρουσιάζουν καταχρηστική συμπεριφορά και, συγκεκριμένα, για τις περιπτώσεις εκείνες «που καλούν και πάλι τους εργαζομένους να δουλέψουν, ενώ έχουν κάνει αναστολή της σύμβασης εργασίας τους».

«Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα επιβάλλεται πρόστιμο από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, το οποίο είναι 1.200 ευρώ ανά εργαζόμενο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το ερώτημα είναι αν οι ελεγκτές του ΣΕΠΕ πραγματοποιούν ελέγχους υπό αυτές τις συνθήκες και κατά πόσο απαιτείται προηγουμένως καταγγελία εργαζόμενου…

Πηγή: madata.gr