Βρυξέλλες: Αυτός είναι ο Ευρωβουλευτής που συμμετείχε στο κορονοπάρτι οργίων

0
35

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν στο κορωνο-πάρτι όργιο σε υπόγειο ενός μπαρ στις Βρυξέλλες να συμμετέχει και ένας ευρωβουλευτής, ο οποίος και συνελήφθη από τη βελγική αστυνομία, παρά το γεγονός ότι επικαλέστηκε τη βουλευτική του ασυλία.

Τη σύλληψή του την επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Ζάγερ Ζόζεφ, άρτι παραιτηθείς Ούγγρος ευρωβουλευτής με το κόμμα Fidesz του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν και μέλος του ΕΛΚ, με δήλώσή του στην οποία αρνείται ότι συμμετείχε στα τεκταινόμενα του πάρτι ή ότι έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Αναλυτικά, η δήλωσε έχει ως εξής: 

«Οι ειδήσεις στον βελγικό τύπο ανέφεραν για ένα ιδιωτικό πάρτι στις Βρυξέλλες την Παρασκευή. Ήμουν παρών. Αφού η αστυνομία ζήτησε την ταυτότητά μου και – καθώς δεν είχα ταυτότητα – δήλωσα ότι ήμουν ευρωβουλευτής.

Η αστυνομία συνέχισε τη διαδικασία και τελικά με επίσημη προφορική προειδοποίηση και οδήγησε στο σπίτι. Δεν χρησιμοποίησα ναρκωτικά. Προσφέρθηκα στην αστυνομία να κάνει μια άμεση δοκιμή, αλλά δεν το έκαναν.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας βρήκαν χάπι “έκσταση”, αλλά δεν είναι δικό μου, δεν έχω καμία γνώση ποιος το είχε και πώς βρέθηκε εκεί. Λυπάμαι βαθιά για την παραβίαση των περιορισμών για τον COVID, ήταν ανεύθυνη από την πλευρά μου. Είμαι έτοιμος να πληρώσω το πρόστιμο που ορίζεται.

Κατέληξα στην παραίτησή μου την Κυριακή εξάγοντας τα πολιτικά και προσωπικά συμπεράσματά μου.

Ζητώ συγγνώμη από την οικογένειά μου, τους συναδέλφους μου, τους ψηφοφόρους μου. Τους ζητώ να αξιολογήσουν το λάθος μου στο φόντο των 30 ετών αφοσιωμένης και σκληρής δουλειάς. Το λάθος είναι αυστηρά προσωπικό, είμαι ο μόνος που έχω την ευθύνη για αυτό. Ζητώ από όλους να μην το επεκτείνουν στην πατρίδα μου (Ουγγαρία) ή στην πολιτική μου ομάδα (ΕΛΚ).

Ζάγιερ Γιόσεφ/Szájer József»

Πηγή: madata.gr