Ξεκίνησε από την Πέμπτη το απόγευμα η καταβολή των συντάξεων για τον Σεπτέμβριο

0
30

Ξεκίνησε από την Πέμπτη το απόγευμα η καταβολή των συντάξεων για το μήνα Σεπτέμβριο.

Μπορεί τυπικά η επίσημη ημερομηνία έναρξης των πληρωμών να είναι η σημερινή (Παρασκευή), όμως όπως συμβαίνει κάθε φορά οι πρώτοι δικαιούχοι είδαν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους από το απόγευμα της προηγούμενης.

Έτσι, το απόγευμα της Πέμπτης πληρώθηκαν οι συντάξεις του ΙΚΑ για συνταξιούχους που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

Την Δευτέρα 24 Αυγούστου είναι κανονικά να πληρωθούν οι συνταξιούχοι που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 2, 4, 6, 8.

Καθώς όμως ακολουθεί Σαββατοκύριακο και τα χρηματα πιστώνονται στους λογαριασμούς από το απόγευμα της προηγούμενης εργάσιμης ημέρας, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στους συνταξιούχους από σήμερα το απόγευμα (Παρασκευή).

Επίσης, οι συντάξεις ΟΑΕΕ και ΟΓΑ πληρώνονται στις 26 Αυγούστου, ενώ για τους αυτοαπασχολουμένους μη μισθωτούς (ΕΤΑΑ) οι συντάξεις καταβάλλονται την ίδια ημέρα, δηλαδή στις 26 Αυγούστου.

Στις 28 Αυγούστου θα πληρωθούν οι συντάξεις για δημόσιους υπαλλήλους, NAT και ΚΕΑΝ. Τα υπόλοιπα ταμεία ΕΦΚΑ Μισθωτών πληρώνονται επίσης στις 28 Αυγούστου όπως και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.

Τέλος, οι συντάξεις Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του ΟΠΕΚΑ, καταβάλλονται την Δευτέρα 31 Αυγούστου, μαζί με όλα τα επιδόματα του Οργανισμού.

Υπενθυμίζεται πως από τον προηγούμενο μήνα ισχύει η καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων την ίδια ημερομηνία για όλα τα πρ. Ταμεία.

Πηγή: madata.gr