Ξεκίνησε η δοκιμή του εμβολίου Moderna σε παιδιά από έξι μηνών έως 12 ετών

0
52

Η Moderna ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την  κλινική δοκιμή του εμβολίου της κατά του κορωνοϊού σε παιδιά από έξι μηνών έως 12 ετών με τη χορήγηση δόσης στα νεαρά άτομα που συμμετέχουν σε αυτήν.

Οι φάσεις 2 και 3 της έρευνας διεξάγονται σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Μεταδοτικών Νοσημάτων των ΗΠΑ, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της την Τρίτη, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg. Στην κλινική δοκιμή μετέχουν 6.750 παιδιά στις ΗΠΑ και στον Καναδά.

Η έρευνα θα δοκιμάσει χορήγηση τριών δόσεων στα μικρότερα παιδιά και δύο δόσεων στα μεγαλύτερα. Μια προκαταρκτική ανάλυση αποτελεσμάτων θα ορίσει τη δοσολογία της δεύτερης δόσης. Τα παιδιά θα παρακολουθηθούν για 12 μήνες.

“Αυτή η παιδιατρική μελέτη θα μας βοηθήσει να εκτιμήσουμε την δυνητική ασφάλεια και ανοσοαπόκριση του εμβολίου μας κατά της Covid-19 σε αυτό το τμήμα του πληθυσμού”, ανέφερε ο CEO της Moderna, Stephane Bancel.

 
Για τους ενηλίκους, το εμβόλιο της Moderna έχει κριθεί ασφαλές και αποτελεσματικό σε ποσοστό 94,1% σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, αλλά και σε άτομα με υποκείμενα νοσήματα. Χορηγείται σε δύο δόσεις, με διαφορά 28 ημερών μεταξύ τους.

Ήδη χορηγείται τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχοντας λάβει έγκριση λίγο μετά από εκείνο των Pfizer/BioNTech.

topontiki

Πηγή: madata.gr