Ξεσπά ο πατέρας της Καρολάιν: Μακάρι να έπιανα στα χέρια μου τη μικρή νυφίτσα

0
42

Ξεσπά ο πατέρας της Καρολάιν λίγες ώρες πριν την έναρξη της πολύκροτης δίκης για την δολοφονία της νεαρής μητέρας από τον σύζυγό της.

Μακάρι να έπιανα στα χέρια μου τη μικρή νυφίτσα, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πατέρας της Καρολάιν Κράουτς για τον δολοφόνο της κόρης του, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ενόψει της αυριανής δίκης του πιλότου για το έγκλημα που συγκλόνισε.

Συγκεκριμένα, ο πατέρας της Καρολάιν μίλησε στην Daily Mail ενόψει της έναρξης του δικαστηρίου και μεταξύ άλλων χαρακτήρισε τον συζυγοκτόνο πιλότο Μπάμπη Αναγνωστοπουλο «νυφίτσα».

Αφορμή η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ο οποίος αναμένεται να υποστηρίξει στο δικαστήριο ότι προκλήθηκε από την Καρολάιν καθώς κακομεταχειρίστηκε το μωρό τους, τη μικρή Λυδία και ότι ενήργησε σε αυτοάμυνα λόγω των ικανοτήτων της στις πολεμικές τέχνες. Ολα αυτά μάταια βέβαια αφού έχει γίνει σαφές το προηγούμενο διάστημα ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σκότωσε την Καρολάιν στον ύπνο της.

Ο πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ Κράουτς, δεν θα παραβρεθεί στη δίκη, καθώς είναι άρρωστος, αλλά η μητέρα της, Susan Dela Cuesta, θα είναι εκεί και αναμένεται να δώσει στοιχεία κατά τη διάρκεια της δίκης.

Ο κ. Κράουτς, 78 ετών, συνταξιούχος μηχανικός που γεννήθηκε στο Λίβερπουλ, εμφανίστηκε εξαγριωμένος στη Daily Mail: «Καταλαβαίνω ότι ο Μπάμπης θα υποστηρίξει ως γραμμή υπεράσπισής του ότι προκλήθηκε από την Καρολάιν και ότι ενήργησε σε αυτοάμυνα. Θα επικαλεστεί επίσης τις ικανότητές της στις πολεμικές τέχνες. Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν θα έχουν επιτυχία και ανταπόκριση καθώς η Καρολάιν κοιμόταν ήδη επί αρκετές ώρες όταν τη σκότωσε».

Τι λέει ο δικηγόρος του συζυγοκτόνου πιλότου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

 Η υπεράσπισή του έχει «χτιστεί» πάνω σε δύο βασικούς πυλώνες, προκειμένου να στηριχθεί ο ισχυρισμός του εγκλήματος εν βρασμώ ψυχικής ορμής.

Υπενθυμίζεται ότι ο 33χρονος πιλότος έχει ομολογήσει τη δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν, και του σκύλου τους, αλλά δεν αποδέχεται την κατηγορία που του αποδίδεται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Βασικό «όπλο» στη φαρέτρα του είναι το ημερολόγιο της 20χρονης κοπέλας, ελάχιστα αποσπάσματα του οποίου έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά κανείς δεν γνωρίζει το πλήρες περιεχόμενο. Σε αυτό φαίνεται πως περιγράφονται από την Καρολάιν οι εντάσεις ανάμεσα σ’ εκείνη και τον σύζυγό της, αλλά και η πρόθεσή της σε πολλές περιπτώσεις να τον εγκαταλείψει.

«Σκέφτομαι να φύγω. Να πάω στην αδελφή μου, δεν ξέρω αν μπορώ να συνεχίσω με τον Μπάμπη. Τον αγαπάω τόσο που δεν μπορώ να τον αφήσω και ας μου κάνει κακό αυτή η σχέση», φέρεται να αναφέρει σε μια σημείωση. Πληροφορίες του «Ε.Τ.» της Κυριακής αναφέρουν πως θα γίνει χρήση αρκετών αποσπασμάτων του ημερολογίου, προκειμένου η πλευρά του κατηγορουμένου να καταδείξει ότι υπήρχαν εντάσεις και καβγάδες στο ζευγάρι, που κορυφώθηκαν την ημέρα της δολοφονίας της νεαρής Καρολάιν.

Ο δεύτερος πυλώνας πάνω στον οποίο θα στηριχθεί η υπερασπιστική γραμμή του κατηγορουμένου θα είναι οι δύο πραγματογνώμονες. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αναμένεται να προτείνει στο δικαστήριο πέντε μάρτυρες υπεράσπισης. Πρόκειται για τρία πρόσωπα από το φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού, έναν ιατροδικαστή και έναν ψυχίατρο. Οι δύο τελευταίοι θα επιχειρήσουν να σκιαγραφήσουν το προφίλ του, αλλά και τον τρόπο που τη σκότωσε, για να πείσουν ότι δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα. Εχει ήδη συνταχθεί ιατροδικαστική έκθεση, την οποία θα κληθεί να εξηγήσει ο ιατροδικαστής που την υπογράφει, για να αξιολογηθεί και από το δικαστήριο. «Οδεύουμε προς την εκδίκαση της υπόθεσης, όπου και θα αποκαλυφθούν νέα στοιχεία για την υπόθεση, τα οποία θα επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς του εντολέως μου», σχολιάζει στον «Ε.Τ.» της Κυριακής ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Πηγή: madata.gr