Υπάρχουν ενδείξεις ότι η δύναμη του κορονοϊού μειώνεται. Γιατί έχουν μειωθεί οι διασωληνωμένοι ασθενείς

0
94

Τα δύο νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Δευτέρα από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, δεν πρέπει να γίνουν αφορμή να εγκαταλειφθεί η προσπάθεια ανάσχεσης της εξάπλωσης του κορωνοϊού»

Αυτό επισήμανε στην εκπομπή Εκτός Γραμμής στον Alpha, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Δημόπουλος.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι δύο εβδομάδες μετά τη χαλάρωση των μέτρων, παραμένει χαμηλός ο αριθμός των κρουσμάτων. Με λογικό τρόπο προχωρούμε σε νέα χαλάρωση μέτρων, για την απελευθέρωση της κοινωνίας και της οικονομίας», πρόσθεσε ο καθηγητής.

Ερωτηθείς, όπως αναφέρει το newpost.gr, πού οφείλεται ο χαμηλός αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών με Covid-19, ο πρύτανης είπε:

«Οι ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία είναι το 10% των διαπιστωμένων κρουσμάτων και το 5% χρειάζεται διασωλήνωση. Όταν ελαττώνεται ο αριθμός των βεβαιωμένων συμπτωματικών κρουσμάτων, αναμενόμενο είναι να μειώνεται και ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη».

Όπως είπε, «υπάρχουν ενδείξεις ότι η δύναμη του ιού μειώνεται», χωρίς, ωστόσο, αυτό να έχει επιβεβαιωθεί.

«Το ιικό φορτίο μειώνεται, είτε με τη χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων είτε με τη ζέστη, και αυτό μειώνει τη σοβαρότητα της νόσησης», υπογράμμισε ο Θ. Δημόπουλος.

«Δυστυχώς, η αντιμετώπιση των ιώσεων δεν είναι όπως των μικροβίων. Οι ιοί απαιτούν συνδυασμούς αντιικών φαρμάκων και η αποτελεσματικότητα δεν είναι τόσο μεγάλη όσο και στα βακτήρια», συμπλήρωσε τέλος αναφορικά με το φάρμακο αντιμετώπισης του κορωνοϊού ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Πηγή: madata.gr