Υπό έλεγχο η φωτιά στην Καμηλόβρυση Λαμίας

0
22

Η άμεση και συντονισμένη επιχείρηση επιγείων και εναέριων δυνάμεων πυρόσβεσης είχε ως αποτέλεσμα μέσα σε μία ώρα να τεθεί υπό έλεγχο, επικίνδυνη πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε περίπου στις 17:15 το απόγευμα της Κυριακής (6/6) στην περιοχή της Καμηλόβρυσης.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, οι πρώτες φλόγες ξεκίνησαν σε πουρνάρια και χάρη στη μορφολογία του εδάφους, ξέφυγε προς την πλαγιά του βουνού, δημιουργώντας ένα μεγάλο μέτωπο πυρκαγιάς.

 Στο σημείο έφτασαν πολύ γρήγορα τα πρώτα πυροσβεστικά οχήματα της Π.Υ. Λαμίας, ενώ δόθηκε εντολή να σηκωθούν και τα PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας και να βοηθήσουν αν χρειαστεί πυροσβεστικά μέσα από το Κλιμάκιο Δομοκού και του Αγίου Κωνσταντίνου.

Τα PZL πραγματοποιήσαν από δύο ρίψεις, η πρώτη σε συνδυασμό με επιβραδυντικό υγρό. Παράλληλα ένα πεζοπόρο τμήμα ανέπτυξε σωλήνες μέχρι την κορυφή του λόφου κυκλώνοντας την εστία της πυρκαγιάς, καθώς ήδη γινόντουσαν οι πρώτες ρίψεις από το δρόμο της παλιάς εθνικής.

Η πυρκαγιά πρόλαβε και έκαψε 10 στρέμματα δασικής έκτασης (πουρνάρια), ενώ στο σημείο θα μείνει εκτός από πυροσβεστικό όχημα και μία υδροφόρα του δήμου για το φόβο αναζωπυρώσεων. Στον τόπο του συμβάντος μετέβη και το ανακριτικό τμήμα για τη διερεύνηση των αιτιών εκδήλωσης της επικίνδυνης πυρκαγιάς.

Πηγή: madata.gr