Υπόθεση Μαντλίν: Ο βασικός ύποπτος φέρεται να είχε συνεργό

0
56

Ερευνητική εκπομπή της πορτογαλικής τηλεόρασης αναμένεται να κάνει μια αποκάλυψη που αφορά στον βασικό ύποπτο για την εξαφάνιση της τρίχρονης Μαντλίν Μακάν από το Αλγκάρβε το 2007.

Σύμφωνα με παλαιότερες αναφορές, οι ερευνητές αναζητούν έναν Γερμανό που ζούσε κοντά στην Πραΐα ντα Λουζ την εποχή εξαφάνισης του κοριτσιού. Και τώρα η πορτογαλική εκπομπή Sexta As 9 αναμένεται να αποκαλύψει την Παρασκευή το βράδυ πως οι ντετέκτιβ πιστεύουν ότι ο Κρίστιαν Μπρίκνερ είχε βοήθεια στην αρπαγή της Μαντλίν από το κρεβάτι της

Σε ένα απόσπασμα της εκπομπής που προβλήθηκε, η παρουσιάστρια της εκπομπής Σάντρα Φελγκουέιρας λέει: “Οι Γερμανοί ντετέκτιβ επιβεβαίωσαν την υποψία ότι ο Κρίστιαν Μπρίκνερ είχε συνεργό”. Η θεωρία αυτή έρχεται εν μέσω αναφορών ότι οι ντετέκτιβ θέλουν να μιλήσουν σε έναν Γερμανό που φέρεται να ήταν φίλος του Μπρίκνερ.

Ο άνδρας ζούσε σε ένα τροχόσπιτο κοντά σε μια απομακρυσμένη περιοχή, εννέα μίλια από την Πραΐα ντα Λουζ, στην τεχνητή λίμνη Μπαραγέμ ντε Μπραβούρα. Η περιοχή είχε ερευνηθεί τις ημέρες της εξαφάνισης της Μαντλίν. Αλλά τα τοπικά Μέσα είπαν ότι η αστυνομία πέρασε μόλις δύο ώρες εκεί και πως η λίμνη δεν ερευνήθηκε από δύτες της αστυνομίας.

Σε ένα σημείωμα που βρέθηκε στην Πραϊά ντα Λουζ αναφερόταν ότι το πτώμα της Μαντλίν είχε πεταχτεί στο θέρετρο της Μπαραγέμ ντα Μπραβούρα. Το μήνυμα ήταν γραμμένο στα πορτογαλικά και παραδόθηκε στην αστυνομία έναν χρόνο μετά την εξαφάνιση του παιδιού

Σε άλλο σημείο της εκπομπής μιλά ο δικηγόρος του Μπρίκνερ Φρίντριχ Φουελσερ και λέει ότι ο πελάτης του έγινε ο αποδιοπομπαίος τράγος για τους ερευνητές και κατηγορεί τους Γερμανούς εισαγγελείς κάνοντας τολμηρές δηλώσεις για την ενοχή του Μπρίκνερ και τον φερόμενο φόνο της Μαντλίν, βασισμένοι σε “αδιάκριτα στοιχεία”.

Παράλληλα, προσπαθεί να υποβαθμίσει τον βασικό μάρτυρα του κράτους, Χελτζ Μπρούσινγκ λέγοντας ότι είναι καταδικασμένος εγκληματίας και δεν είναι αξιόπιστο άτομο. Αλλά ο εισαγγελέας Χανς Κρίστιαν Βόλτερς αντεπιτέθηκε λέγοντας ότι η κυρία Φελγκουέιρας έχει ουσιαστικές αποδείξεις ότι η Μαντλίν είναι νεκρή.

Πηγή: enikos.gr

Πηγή: madata.gr