Υπόθεση βιτριόλι: Τι δηλώνει ο Κεχαγιόγλου, δικηγόρος υπεράσπισης της 35χρονης

0
94

Έξω από την Ευελπίδων βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση της 35χρονης που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα.

Ο δικηγόρος της 35χρονης αναφέρει χαρακτηριστικά: ««Απευθύνθηκε στο γραφείο μου η οικογένεια της μέλλουσας να προσαχθεί, όχι ακόμη κατηγορούμενης. Θα λάβει την ιδιότητα εφόσον ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελία. Μου ζητήθηκε να αναλάβω την υπεράσπισή της. Αποδέχτηκα την παράκληση της οικογένειας αλλά μένει να υπάρξει και η τυπική ανάθεση της εντολής σε μένα από την ίδια ενώπιον του ανακριτή, εφόσον ασκηθεί δίωξη και οδηγηθεί ενώπιον των ανακριτών. «Μίλησα μαζί της μόνο τηλεφωνικά, μου είπε πως δεν έχει καταθέσει και πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Είναι το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή».

 «Τα αδέλφια της δεν έχουν μιλήσει ακόμα με την κοπέλα, δεν υπήρχε δυνατότητα επικοινωνίας», ήταν η απάντηση του γνωστού ποινικολόγου, Σάκη Κεχαγιόγλου στο MEGA σε ερώτηση για το αν η 35χρονη βασική ύποπτος της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα έχει παραδεχθεί την εμπλοκή της στην υπόθεση.

Ο κ. Κεχαγιόγλου αποκάλυψε ότι έχει έγγραφη εξουσιοδότηση από την οικογένεια της 35χρονης υπόπτου να αναλάβει νομικός παραστάτης την υπεράσπιση της αδερφής τους. «Για να είμαι δικηγόρος της, πρέπει να παρουσιαστούμε ενώπιον εισαγγελέως και ανακριτή, εκπροσωπώ, πάντως, την οικογένειά της, από την οποία έχω έγγραφη εξουσιοδότηση».

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για την 35χρονη που είχε προσαχθεί από το πρωί και ανακρίνεται για την επίθεση με βιτριόλι εναντίον της 34χρονης στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη για άλλο λόγο και με βάση τα στοιχεία που έχει η αστυνομία μιας και η νεαρή θεωρείται η κύρια ύποπτη για την επίθεση.

Η νεαρή κοπέλα δεν έχει πει κάτι σχετικά με την υπόθεση στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η βασική ύποπτη είχε εμμονή με την 34χρονη για ένα προσωπικό θέμα. Υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι υπήρξε ερωτική αντιζηλία με αφορμή ένα add ενός άντρα στην Ιωάννα στο facebook.

Την ίδια ώρα, στην κατοχή της βρέθηκε μια τηλεκάρτα – με την οποία φέρεται να είναι αυτή που χρησιμοποίησε για να καλέσει εταιρεία ραδιοταξί – καθώς και μια περούκα.

Ωστόσο, το αν τα συγκεκριμένα ευρήματα έχουν σχέση με τη συγκλονιστική επίθεση με βιτριόλι θα διαπιστωθεί στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

Η 35χρονη, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, είναι ιδιωτική υπάλληλος και κατοικεί στου Ζωγραφου. Κατά με τις ίδιες πληροφορίες, η εταιρεία στην οποία εργάζεται είχε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία όπου δουλεύει η 34χρονη.
Λεπτό προς λεπτό πώς έγινε η προσαγωγή της 35χρονης

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, παρακολουθούσαν το τελευταίο διάστημα την 35χρονη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μόλις είχαν αρκετά στοιχεία για να «δέσουν» την υπόθεση αποφάσισαν να προχωρήσουν στην προσαγωγή τους.

Σήμερα το πρωί, λοιπόν, βρέθηκαν έξω από το σπίτι όπου μένει η 35χρονη. Η γυναίκα κατέβηκε και κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητο της. Εκεί την πλησίασαν οι αστυνομικοί και της ζήτησαν να τους ακολουθήσει.

Εκείνη δήλωσε αιφνιδιασμένη, ωστόσο, τους ακολούθησε. Η 35χρονη κατευθύνθηκε στην ΓΑΔΑ όπου οι αστυνομικοί της εξήγησαν γιατί βρίσκεται εκεί και άρχισαν να την ανακρίνουν.

Η γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, αρνιόταν την οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση. Περίπου στις 10:30, η 35χρονη μαζί με αστυνομικούς κατέβηκαν και μπήκαν σε ένα αυτοκίνητο και κατευθύνθηκαν προς το σπίτι της όπου βρήκαν μία τηλεκάρτα και μία περούκα.

Την ίδια ώρα, ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι ενώ η φερόμενη ως δράστιδα είχε σχεδιάσει τόσο καλά την επίθεση είχε κρατήσει την περούκα και την τηλεκάρτα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν στοιχεία ενοχής.
Πώς οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη της 35χρονης

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας προχώρησαν στην προσαγωγή έπειτα από την επεξεργασία τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, από υλικό καμερών ασφαλείας και τη διασταύρωση κάποιων στοιχείων που τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τη βασική ύποπτη.

Παράλληλα, ερευνάται και ο ρόλος ενός ακόμη ατόμου – πιθανόν γυναίκας, καθώς υπάρχουν πληροφορίες πως ίως να προμήθευσε το βιτριόλι στην φερόμενη ως δράστιδα.

Πηγή: madata.gr