Υπουργείο Εξωτερικών: Η Τουρκία παραπληροφορεί και υπονομεύει την ασφάλεια και τη συνοχή του ΝΑΤΟ

0
19

Tο υπουργείο Εξωτερικών απάντησε στην τοποθέτηση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, Τανζού Μπιλγκίτς περί παραβίασης του εναέριου χώρου της Τουρκίας από ελληνικά μαχητικά, όπως αναφέρεται σε άρθρο στο topontiki.gr .

«Απορρίπτουμε τις αβάσιμες και αναληθείς αιτιάσεις του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών περί δήθεν παραβίασης του τουρκικού εναερίου χώρου από ελληνικά αεροσκάφη πριν από λίγες ημέρες. Οι κατηγορίες αυτές αποτελούν μία ακόμα προσπάθεια παραπληροφόρησης και αποποίησης από πλευράς Τουρκίας των ευθυνών για τις παράνομες και προκλητικές ενέργειες της» αναφέρει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Και συνεχίζει: «Είναι τουλάχιστον οξύμωρο μια χώρα που πραγματοποίησε πρόσφατα 42 υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους σε διάστημα μόλις μίας ημέρας και που απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο κατά παράβαση θεμελιωδών αρχών του Χάρτη του ΟΗΕ, να κατηγορεί την Ελλάδα για προκλητικές ενέργειες. Η Τουρκία, για μία ακόμα φορά, με τις ενέργειές της, υπονομεύει την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, καθώς και τη συνοχή του ΝΑΤΟ σε μία κρίσιμη συγκυρία».

Πηγή: madata.gr