Ζαχαράκη: Πρόσληψη 3.200 ψυχολόγων από την επόμενη σχολική χρονιά

0
100

Στόχος μας να υπάρχει ένας εκπαιδευτικός στον οποίο θα μπορούν να στραφούν τα παιδιά που ταλαιπωρούνται όχι μόνο από θέματα σχολικού εκφοβισμού αλλά και από θέματα αποτυχίας, θέματα απώλειας, ζητήματα που για παιδιά στα πρώτα χρόνια της εφηβείας τους είναι βασανιστικά. Ο σύμβουλος σχολικής ζωής έχει θεσμοθετηθεί. Είναι κάτι σημαντικό, είπε η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στον FOCUS FM και στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» σχετικά με τη σύσταση του νέου θεσμού σημειώνοντας ωστόσο ότι σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να υποκαταστήσει τον ψυχολόγο ή τον κοινωνικό λειτουργό.

Συγχρόνως, τόνισε η κ. Ζαχαράκη ότι το υπουργείο προχωρά και στην πρόσληψη μέσω ΕΣΠΑ 3.200 ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών.

Όσον αφορά στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση η κ. Ζαχαράκη δήλωσε πως αυτή θα ξεκινήσει από το 21 και μετά ενώ έκανε λόγο για fake news τα περί κατάργησης των Καλλιτεχνικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

«Αυτό το οποίο αφαιρέθηκε ήταν ένα μάθημα επιλογής και δεν επηρέασε με τίποτα το μάθημα των καλλιτεχνικών, εικαστικών και μουσικής στο Δημοτικό ή και στο Γυμνάσιο».

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων σχολίασε και την μεγάλη συμμετοχή των φοιτητών που κατεγράφη την περίοδο της πανδημίας στην εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα ΑΕΙ, λόγω της αναστολής της λειτουργίας τους. «Πρέπει να πιστωθεί και μια επιτυχία κατά την διάρκεια της πανδημίας, αυτή της τηλεεκπαίδευσης, που είχε υψηλά ποσοστά άμεσης πρόσβασης».

Πηγή: madata.gr